103 drept i flystyrt i Libya

103 mennesker omkom da et fly krasjet på Tripoli flyplass i Libya onsdag. Et barn på ti år skal ha overlevd styrten.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Det libyske flyet var på vei til Libya fra Sør-Afrika da det krasjet under et forsøk på å lande på flyplassen, ifølge en talsmann. Flyet skal ha krasjet kun en meter fra rullebanen.

Ifølge en talsmann for flyplassen skal et barn på åtte år fra Nederland ha overlevd styrten. 93 passasjerer og 11 besetningsmedlemmer var om bord flyet, opplyser libyske kilder. Bakgrunnen for flystyrten er foreløpig ikke kjent, men ifølge en talsmann for det sørafrikanske utenriksdepartementet er flyet registrert som savnet.

— Vi vet at et fly er meldt savnet. Det forlot Johannesburg tirsdag kveld og var på vei til Libya. Vi vet ikke hva som har skjedd, sier talsmann Nomfanelo Kota.

Til Dagbladet.no sier utenriksdepartementet at det er for tidlig å si om nordmenn er involvert i hendelsen. BBC melder at flyet etter planen skulle videre til Heathrow etter mellomlanding i Tripoli.

Flyet tilhører Afriqiyah Airways og skal være av typen airbus A330-200. Flyet krasjet 06.10, norsk tid.

Dette er den andre store ulykken med en Airbus A330-200 på under et år. 1. juni i fjor styrtet en Air France-maskin på vei fra Brasil til Frankrike med 228 mennesker om bord. 51 av de omkomne er funnet. Årsaken til ulykken er fortsatt ikke kjent.

Saken oppdateres.

Publisert: