Trump nominerer kvinne til FN-ambassadør

Donald Trump bekrefter at han vil nominere amerikansk-indiske Nikki Haley til USAs nye FN-ambassadør.

Publisert Publisert

Nikki Haley er den andre guvernøren med amerikansk-asiatisk bakgrunn i USA. Nå kan hun bli USAs FN-ambassadør i Donald Trumps administrasjon. Foto: Gary Cameron / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Hun er så langt den første kvinnen i Trumps administrasjon. Utnevnelsen må godkjennes av Senatet.

Haley (44) er nå guvernør i South Carolina. Hun er datter av indiske innvandrere og støttet Marco Rubios forsøk på å bli Republikanernes presidentkandidat. Etter at han trakk seg, støttet hun Ted Cruz.

Trump-kritiker

Haley var en frittalende kritiker av Trump under valgkampen hans. Først i oktober stilte hun seg bak hans kandidatur til å bli USAs neste president, selv om hun understreket at hun ikke var noen «fan».

Trump har tidligere anklaget Haley for å ha en «svak» holdning til innvandring, ifølge CNN. Nå ser det imidlertid ut til at uenigheten er satt til side.

– Hyggelig møte

Til tross for Haleys skepsis, møtte hun ham i Trump Tower i New York i forrige uke. Da ble det meldt at hun var aktuell som utenriksminister.

Etter møtet sa Haley at hun hadde hatt «en svært hyggelig» samtale med den påtroppende presidenten.

Ifølge ikke navngitte kilder vil Trump oppgradere statusen til FN-ambassadøren til regjeringsnivå. Ikke alle presidenter har gjort dette, spesielt ikke de republikanske.

Publisert