Nå er Sydenturen aller rimeligst

— Dette er lavsesongens lavsesong.

SOL OG VARME? Et par uker rett etter skolestart er det aller rimeligst å reise på chartertur. Her fra stranden Le Trenc på Mallorca.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Et kjapt søk hos flere reiseselskap viser at det nå er mulig å komme seg på en ukes chartertur for mellom 1100 og 2500 kroner.

Hos Ticket reisebyrå er det aller billigst å reise til Tyrkia og Hellas, men det er også rimelige turer til Spania og Kroatia i disse dager.

— Det er charterreisene som blir billige når skolen begynner. Rett etter at skolen begynner er det veldig billig, men maimåned er også en lavprisperiode. Så hvilken periode som er billigst er nok avhengig av hvor du skal reise, sier marked- og administrasjonssjef Ellen Wollf Andresen i Ticket.

Tickets toppliste over områder nordmenn reiser de neste to ukene er Chania på Kreta,

Les også

Palma de Mallorca

, Rhodos, Split i

Les også

Kroatia

og Barcelona i Spania.

Skolene startet i forrige uke eller denne uken, og det gjør at etterspørselen etter reiser naturlig nok går ned. Men ikke tro at du blir alene.

— De som reiser nå er de som ikke trenger å forholde seg til skoleferiene. Enten barn under skolealder, barnløse eller de som har «tomt rede». Selv om det er færre nordmenn som reiser nå enn i for eksempel juli, så er august høysesongen for ferie i sør Europa, så man blir nok ikke helt alene på noe reisemål nå, sier Andresen.

Nysgjerrig på Kroatia? Her får du gode inspirasjon:

Les også

Kroatia er en av sommerens vinnere - her får du seks innsidetips

RIMELIG: En ukes tur til Kroatia får du for et par tusen. Her fra Split.

Naturlig lavere etterspørselProfessor i reiseliv Reidar Mykletun ved Universitetet i Stavanger sier at selv om den klassiske fellesferien mer eller mindre ikke eksisterer lenger, så følger vi likevel en ferierytme her til lands. Det bidrar til lavsesong på særlig charterreiser.

— Den lavere etterspørselen akkurat nå er basert på at vi har en ferietid og at mye av rytmen i arbeidslivet tilsier at det er greit å være tilbake i arbeid nå. Men selv om vi fremdeles ser sesongvariasjon i reiselivet så motvirkes det av at flere har fristilte jobber og kan ta fri uavhengig av sesong, sier professoren.

På jakt etter rimelige reisemål?

Les også

Her er prisnivået 70 prosent lavere enn i Norge

Han har forsket på blant annet eldre og reisevaner, og sier at pensjonister på tur i både inn— og utland utgjør en stigende andel i markedet.

— Det er en søkende og potensiell stor kjøpegruppe for blant annet reisebyråene. Vi ser at det er større variasjon i ønsker og behov hos eldre reisende enn hos yngre – som er en mer homogen gruppe, sier han.

Muligheten for å sikre seg rimelige reiser gjelder både for inn- og utland.

- Det er et lite vindu nå før høstferien starter og forretningsreisende tiltar igjen, sier Mykletun.

500 KRONER: I de to neste ukene er det aller billigst å reise til det sørlige Europa. Kun flybilletter får du til rundt 500 kroner tur/retur Rhodos – her strandliv i turistbyen Faliraki.
PÅ SALG: Hvis du ønsker deg sol og varme er det mulig å få det til en svært rimelige penge akkurat nå. Her fra Costa del Sol.

Hos både Star Tour og Ving ser de at prisene faller i andre halvdel av august. — Vi går fra årets desidert travleste tid til det som kanskje er årets roligste tid. Folk er tilbake på jobb, barna

Les også

er tilbake i barnehagen

og mange

Les også

skal straks på skolen.

Dette er de ukene i året da færrest nordmenn reiser på ferie og dermed raser også prisene, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour.

— Tyrkia er stedet

Les også

du får absolutt mest for pengene

. De har et flott hotelltilbud, solgaranti og lave priser generelt. Men man kan også gjøre gode kupp til Hellas og Italia, sier hun.

De har priser fra rundt 1300 kroner for én ukes chartertur og kun fly fra rundt 500 kroner.

Har du hørt om denne?

Les også

Vil sende nordmenn til den «ukjente» kanariøya

Prissensitive venter lengst

Ving forteller at det blir vanskeligere å fylle flyene jo lenger ut i august en kommer og dermed senkes prisene.

— Det er dessverre ikke sånn at vi har mulighet til å sette flyene våre på bakken fordi sommerferien er slutt. Vi har også hotellkontrakter som varer utover skoleferieperioden, og dermed har vi en jobb med å fylle fly og hotell. Det er det samme som skjer år etter år, så dersom du er flink til å planlegge litt så kan du få en reise i slutten av august til en brøkdel av det den koster i høysesong, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

En ekstra kul liste å brife med:

Les også

Verdens ti minst besøkte land

MALLORCA: Palma de Mallorca, her fra Port de Sollér, er en av de mest populære reisemålene de neste to ukene, viser tall fra Ticket reisebyrå.

De ser at det gjerne er dem som er mest prissensitive som velger seg nettopp disse ukene.— Hvem som reiser? Det er «alle», men kanskje først og fremst dem uten barn i skolealder. Selv om jeg vet om flere som alltid reiser første skoleuken i august fordi det er mye å spare. Og så er det kanskje i større grad dem som er prissensitive, som for eksempel studenter og andre som ikke prioriterer å reise til fullpris i skoleferien.

Et kjapt søk på deres restplass-sider viser at kun fly tur/retur Rhodos koster 495 kroner for en uke. Til Split får en flybillett til 395 kroner, mens en uke med spesifisert bosted til Palma de Mallorca koster rundt 1800 kroner og en uke til Thassos i Hellas koster rundt 2000 kroner.

Og du, ikke gjør dette da:

Les også

- Aldri, aldri, aldri ta med rumpetaske

Lyst på reiseinspirasjon? Sjekk disse sakene:

Les også

Vi reiste til den øde øya i Algarve

Les også

I denne bilen har familien på seks reist jorden rundt

Les også

Dette er de ti deiligste øyene i Europa

Les også

Norsk tettsted blant de fineste i Europa

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: