Militæret tar kontroll over deler av Quito

Ecuadors president Lenin Moreno innfører portforbud i hovedstaden Quito og opplyser at militæret tar over kontrollen over deler av byen.

Publisert Publisert

SAMMENSTØT: Det gikk voldsom for seg da demonstranter støtte sammen med opprørspoliti i Ecuadors hovedstad Quito lørdag. Demonstrantene har i over en uke protestert mot at drivstoffsubsidier fjernes. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Portforbudet trer i kraft klokken 15 lokal tid lørdag, opplyser Moreno.

Tidligere på dagen ble det kjent at protestlederne som står bak de voldsomme opptøyene i landet, har takket ja til Moreons invitasjon til samtaler. Protestlederne har tidligere avvist presidentens henvendelser, men har nå ombestemte seg.

Samtidig fortsetter uroen i det søramerikanske landet, som i over en uke har vært preget av voldsomme og til dels blodige opptøyer. Uroen har sitt utspring i protester mot økte drivstoffpriser.

LEGEHJELP: En såret demonstrant får legehjelp. Lørdag var det nye voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi i Ecuadors hovedstad Quito. Foto: AP / NTB scanpix

Protestene har vært ledet av gruppen CONAIE, en paraplyorganisasjon for ulike urbefolkningsgrupper. Men til tross for at det lederne har sagt seg villige til å møte presidenten, fortsatte protestene for fullt lørdag. En gruppe demonstranter kastet brannbomber og stormet en bygning som huser regjeringskontorer i hovedstaden Quito.

Noen kvartaler unna, utenfor inngangen til nasjonalforsamlingen, kastet demonstranter steiner mot politiet, som svarte med tåregass.

Minst fem personer har mistet livet og over 2.000 har blitt skadd i opptøyene denne uken.

INVITERT: Ecuadors president Lenin Moreno har invitert protestlederne i Ecuador til forhandlinger. Foto: AP / NTB scanpix

Publisert