Israel bombet over 320 mål på Gazastripen

Minst 20 mennesker er drept i israelske angrep som rammet en kafé, to biler og flere hus på Gazastripen natt til torsdag, ifølge palestinsk helsepersonell. Minst åtte av de drepte var kvinner og barn.

Publisert Publisert

BOMBET: Et israelsk bombeangrep i den nordlige delen av Gazastripen. En kafé og flere boliger ble rammet av angrep sør i det palestinske området natt til torsdag. Foto: Scanpix

  • NTB

Et luftangrep drepte tre personer som satt i en bil vest i Gaza by torsdag morgen. Fire andre personer ble såret i angrepet, ifølge palestinsk helsepersonell.

Seks ble drept på en kafé i Khan Younis sør på Gazastripen, mens fire kvinner og fire barn ble drept i et boligområde i samme by, ifølge palestinske kilder.

Beboerne i det tett befolkede området lå og sov da angrepet skjedde. Døde og sårede ble hentet ut av restene av minst tre bygg. Til sammen skal over 30 mennesker ha blitt såret i angrepene i Khan Younis.

Israel bombet 322 mål på Gazastripen natt til torsdag, ifølge en israelsk militær talsmann.

70 drept hittil

I flyktningleiren Nusseirat ble én mann drept i angrep natt til torsdag. Lenger nord, i Gaza by, ble minst én mann drept i en bil som ble rammet av et angrep onsdag kveld.

Videoopptak av bilvraket viser at det var skrevet «TV» på kjøretøyet med store røde bokstaver. Den drepte mannen, Hamed Shehab (30), jobbet som sjåfør for nyhetsnettstedet Media 24.

På Gazastripen er minst 70 mennesker drept så langt, ifølge nyhetsbyrået AFP. Blant de drepte skal det være 18 barn, 10 kvinner og minst 6 medlemmer av væpnede palestinske grupper.

Fem raketter skutt ned

I Tel Aviv gikk flyalarmen torsdag morgen da militante palestinere skjøt flere raketter mot Israel, ifølge israelsk militærradio.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned minst én rakett over luftrommet i Tel Aviv, samt én rakett over Netivot i Sør-Israel, opplyser det israelske forsvaret IDF.

Ifølge IDF ble åtte raketter skutt fra Gazastripen mot Israel i løpet av natten.

Så langt er det ikke kommet meldinger om alvorlige personskader på israelsk side.

Les også

Brende: - FN må oppfordre til våpenhvile i Midtøsten

Samtidig som Gazastripen ble rystet av nye israelske angrep, besluttet FNs sikkerhetsråd å innkalle til møte om krisen i Midtøsten. Generalsekretær Ban Ki-moon vil være til stede under møtet, som skal holdes torsdag etter oppfordring fra en rekke muslimske land.

— Vi ber Sikkerhetsrådet ta ansvar og stanse denne aggresjonen mot vårt folk, sier den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour.

Israels FN-utsending Ron Prosor mener på sin side at de palestinske rakettangrepene har gjort det helt nødvendig å iverksette militæroperasjonen på Gazastripen.

Sendes tilbake til Gaza

Selv om konflikten mellom Israel og væpnede palestinske grupper har forverret seg kraftig de siste dagene, fortsetter norske myndigheter å tvangssende palestinere tilbake til Gazastripen.

For øyeblikket sitter over 200 statsløse personer, i hovedsak palestinere, på norske mottak og venter på å bli tvangsreturnert. Norske myndigheter har ikke tenkt å endre på dette, skriver Klassekampen.

— Vi avslår fortsatt søkere fra Gaza og Vestbredden. Vi har heller ikke innført noen stans av returer, sier Hanne Jendal, avdelingsdirektør i Utlendingsdirektoratet (UDI). Hun understreker at direktoratet følger situasjonen i området nøye.

Siden 2001 har FNs høykommissær for flyktninger frarådet å returnere asylsøkere til Gaza og Vestbredden, men dette har ikke Norge tatt hensyn til.

Publisert