Sky: – Khashoggis levninger funnet i Istanbul

Det lemlestede liket av den drepte journalisten Jamal Khashoggi er funnet i Istanbul, hevder ikke-navngitte kilder overfor Sky News.

Publisert:

DREPT: Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på hjemlandets konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: AP / NTB Scanpix

NTB

Ifølge kildene er 59-åringen «kuttet opp» og ansiktet hans «vansiret». En av kildene antyder overfor Sky at levningene ble funnet i hagen ved residensen til Saudi-Arabias generalkonsul. Sky oppgir ikke hvorvidt kildene er tyrkiske.

Skys melding kommer få timer etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttalte at Khashoggis levninger ikke hadde blitt funnet, og krevde at saudiarabiske myndigheter fortalte hvor de var.

Les også

Erdogan: Khashoggi-drapet var planlagt

Fikk kongelig besøk

Tirsdag meldes det også at Saudi-Arabias kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman har besøkt familien til den drepte journalisten.

De to saudiarabiske lederne møtte Khashoggis sønn Salah og bror Sahel ved det kongelige palasset i den saudiarabiske hovedstaden, melder statlige medier.

Tidligere søndag meldte det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA at regjeringen vil stille alle som sto bak drapet på Khashoggi, «uansett hvem de måtte være», til ansvar.

PROTEST: Sahar Zeki, en aktivist og venn av drepte Jamal Khashoggi, utenfor Saudi Arabias konsulat i Istanbul tirsdag. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB Scanpix

– Skal avdekke sannheten

– Grep er tatt fra kongerikets side for å avdekke sannheten og stille til ansvar alle hvis inkompetanse eller umiddelbare ansvar ligger bak drapet, uansett hvem de måtte være, heter det i en uttalelse publisert av det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.

Uttalelsen er den første fra saudiarabiske myndigheter etter Tyrkias president Recep Tayyips Erdogans redegjørelse om saken tidligere tirsdag.

Saudi-Arabia har fra før erkjent at den 59 år gamle journalisten og regimekritikeren ble drept på landets konsulat i Istanbul i Tyrkia den 2. oktober.

Les også

BT på leiarplass: «Noreg må krevje at Saudi-Arabia blir stilt til ansvar for drapet på Jamal Khashoggi»

Gjorde helomvending

Først hevdet de at han hadde forlatt konsulatet i live, men senere sa de at han døde i en slåsskamp inne på konsulatet. Søndag erkjente Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir at Khashoggi hadde blitt drept, men han sa samtidig at ledelsen i Saudi-Arabia ikke var involvert.

– De som gjorde dette gjorde det utenfor sitt ansvarsområde, sa han til Fox News.

– Det ble åpenbart gjort en stor feil, og det som forsterket denne feilen var forsøket på å dekke over den, sa han.

Publisert: