Harde anklager mot avdøde Epstein i retten i New York

Kvinner som har anklaget avdøde Jeffrey Epstein for overgrep, fikk tirsdag mulighet til å forklare seg i retten i New York.

Publisert: Publisert:

ANKLAGER: Advokat Gloria Allred sammen med to av sine klienter etter at retten i New York fikk høre forklaringene til kvinner som har anklaget Jeffrey Epstein for overgrep. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB scanpix

NTB-AP

Epstein ble 10. august funnet død på cellen hvor han satt fengslet, og rettsmedisinere har konkludert med at han tok sitt eget liv.

Formålet med rettsmøtet tirsdag var i utgangspunktet bare å avslutte rettsprosessen siden den siktede er død. Men dommer Richard Berman ønsket å bruke muligheten til å la de fornærmede i saken fortelle sine historier.

– En feiging

En kvinne som hevder Epstein forgrep seg på henne da hun var 14 år, beskrev den avdøde milliardæren som en feiging. Hun sa hun er sint for at 66-åringen begikk selvmord før rettssaken kunne begynne.

Les også

Epstein signerte testament to dager før han døde

DØDE: Milliardæren Jeffrey Epstein valgte etter alt å dømme selvmord fremfor å bli stilt for retten for seksuelle overgrep mot mindreårige. Foto: New York State Sex Offender Registry / AP / NTB scanpix

En annen kvinne fortalte at hun som 15-åring jobbet på Donald Trumps eksklusive feriested Mar-a-Lago da hun ble rekruttert til å utføre seksuelle handlinger på Epstein.

– Tyder på at han ble drept

Også en av Epsteins forsvarere snakket i retten i New York tirsdag. Han hevdet at Epsteins skader tyder på at han ble drept – ikke at han begikk selvmord.

– Finn ut hva som skjedde med vår klient, oppfordret forsvareren.

Finansmannen Jeffrey Epstein hadde tidligere en rekke rike, mektige og berømte mennesker i sin omgangskrets. Både president Donald Trump, tidligere president Bill Clinton og Storbritannias prins Andrew har tidligere vært venner med Epstein.

Publisert: