Greta Thunberg ba USAs senatorer spare på rosen

Klimaaktivisten Greta Thunberg var tirsdag en av flere aktivistiske talere i Senatet i USA. Hun sa at senatorene heller bør lytte til forskerne enn til unge som henne.

Publisert Publisert

SKARP: Greta Thunberg ville ikke ha ros. Hun ba heller politikerne å lytte til forskerne. Foto: KEVIN LAMARQUE, REUTERS/NTB SCANPIX

  1. Leserne mener

Den unge svenske klimaaktivisten Greta Thunberg har sammen med flere andre unge aktivister besøkt Senatet i USA.

Senatet benyttet anledningen til å rose de unge aktivistene for deres lederskap og pågangsmot. Deretter spurte de hvordan den amerikanske kongressen kan hjelpe til med å bekjempe klimaendringene.

Greta Thunberg svarte dem bestemt.

– Vær vennlige og spar rosen deres. Vi vil ikke ha den, sa hun til senatsmedlemmene, ifølge The Guardian.

Senatet utgjør sammen med Representantenes hus USAs lovgivende forsamling, Kongressen.

– Ikke inviter oss hit bare for å fortelle oss hvor inspirerende vi er, uten samtidig å gjøre noe med det. Slikt fører oss ikke noen steder. Hvis dere ønsker råd om hva dere kan gjøre, så inviter heller forskere og spør dem. Vi ønsker ikke å bli hørt. Vi ønsker at forskningen skal lyttes til, sa Greta Thunberg.

I juli i år kom Greta Thunberg med et liknende budskap til det franske parlamentet.

– Noen har valgt å ikke komme i dag. Andre har unnlatt å lytte til oss. Det er helt greit. Vi er tross alt bare barn, og dere er ikke nødt til å lytte til oss. Men dere er nødt til å lytte til forskerne. Det er alt vi ber om, sa hun ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Studenter og skoleelever over hele verden planlegger å delta i en global klimastreik fredag 20. september 2019. Greta Thunberg skal også delta i denne streiken.

BERGENS TIDENDE/POLITIKEN

Publisert