Taiwan sier unnskyld til landets urbefolkning

Taiwans president Tsai Ing-wen sa formelt unnskyld til landets urbefolkning for deres århundrer med lidelser. Tsai er den første lederen i landet som gjør dette.

Taiwans president Tsai Ing-wen sa offisielt unnskyld til Taiwans minoritetsbefolkning mandag. Majoriteten av landets befolkning er kinesisk. Det Taiwanske militæret / Reuters / NTB scanpix.

NTB

Tsai har selv urbefolkningsbakgrunn og vil personlig lede en komité som skal etterforske historiske urettferdigheter mot urbefolkningen. Arbeidet er en del av regjeringens forsøk på å bygge broer med urbefolkningssamfunnet.

— Jeg sier på vegne av regjeringen unnskyld til urbefolkningen. Vi beklager på det dypeste den lidelsen og urettferdigheten dere har opplevd i løpet av de siste 400 årene, sa hun i en tale.

LES OGSÅ:

Les også

Erna, har du glemt slaget i Stilla?

Urbefolkningen i Taiwan utgjør 2 prosent av Taiwans omtrent 24 millioner innbyggere, og er en marginalisert gruppe i det taiwanske samfunnet. I gjennomsnitt tjener folk fra de 16 offisielt anerkjente minoritetsgruppene omtrent 40 prosent mindre enn den kinesiske majoritetsbefolkningen.