Malaysia har balsamert Kim Jong-nam

Halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, Kim Jong-nam, som ble drept i Malaysia i februar, er nå balsamert.

Publisert: Publisert:

DREPT: Kim Jong-nam, er avbildet i 2010, ble drept i Malaysia 13. februar. Liket er fortsatt oppbevart i Malaysia, midt i en diplomatisk feide med Nord-Korea. Foto: AP / NTB scanpix

NTB

Kims lik er fortsatt oppbevart i Malaysia etter drapet som fant sted 13. februar på den internasjonale flyplassen i Kuala Lumpur.

Tirsdag kunngjorde visestatsminister Ahmad Zahid Hamidi at liket er blitt balsamert for å hindre ytterligere nedbryting av kroppen.

– Det er et forsøk på å bevare liket. Nedbrytingen vil fortsette hvis det blir liggende på likhuset, sa han tirsdag.

Kims lik har angivelig blitt tinet opp flere ganger under etterforskningen og har begynt å få tegn til nedbrytning, skriver avisen New Straits Times.

– Liket har blitt balsamert i løpet av de siste dagene fordi det begynner å brytes ned. Vi må beholde kroppen intakt fordi saken fortsatt er under etterforskning, sier Nur Jazlan Mohamed, landets viseinnenriksminister.

Nord-Korea har bedt om å få liket utlevert, men malaysisk politi har av hensyn til etterforskningen så langt sagt nei, og det er de nærmeste pårørende som må kreve å få det utlevert, heter det i meldinger fra Kuala Lumpur.

Kims kone og barn bor i Kina. Malaysia har bekreftet Kims identitet, men Nord-Korea har på sin side ikke villet slå fast at det dreier seg om diktatorens halvbror.

Nord-Korea har imidlertid kritisert etterforskningen på en måte som førte til at Malaysia valgte å utvise landets ambassadør. Tirsdag kunngjorde Malaysia at 50 nordkoreanere utvises fra Malaysia, angivelig på grunn av visumovertredelser.

To kvinner er pågrepet for å ha utført drapet med nervegiften VX, og malaysisk politi leter etter flere nordkoreanere.

Publisert: