Alle de døde funnet etter snøras i Italia

Redningsarbeidere har funnet alle de savnede etter snøskredet som smadret og begravde et hotell i Italia. Til sammen 29 personer døde.

Publisert: Publisert:

SMADRET AV SKRED: Italienske brannmenn leter etter overlevende i snøskredet som slukte et skihotell i Abruzzo-regionen i Italia onsdag forrige uke. Foto: Det italienske brannvesen / AP / Scanpix

NTB

Det firestjerners skihotellet Hotel Rigopiano i fjellområdet Gran Sasso ble rammet av et massivt snøskred onsdag forrige uke. Italias statsminister Paolo Gentiloni har erkjent at responsen etter hendelsen har vært preget av både forsinkelser og feil.

Kan ha frosset i hjel

Undersøkelser av seks av ofrene viser at de fleste døde av fysiske skader som følge av at hotellet ble smadret, opplyste etterforskere torsdag.

Hos enkelte er det også funnet tegn på at de kan ha frosset i hjel og på kvelning.

I alt 40 personer var inne i hotellet da det ble truffet av tonnevis med snø. To personer klarte å komme seg fri ved egen hjelp og ringte etter hjelp.

Ni ble reddet ut i live, deriblant fire barn.

FJELLHOTELL: Hotellet Rigopiano ligger ved fjellgruppen Gran Sasso, som er fjellkjeden Appenninenes høyeste. Foto: GOOGLE MAPS

Ble ikke tatt på alvor

Redningsarbeidet ble forsinket i et par timer ettersom de som mottok de første nødanropene, ikke trodde på varslerne. Det tok om lag åtte timer før de første redningsarbeiderne ankom stedet på grunn av uframkommelige veier.

Italiensk politi har iverksatt en etterforskning i et forsøk på å plassere ansvaret for den mangelfulle håndteringen.

Publisert: