Frykter terror under vielsen

Mens William og Kate er rørt over støtten, er det britiske politiet forberedt på alle slags trusler.<iframe src="http://images.bt.no/btno/multimedia/archive/00693/FLA00573_693397a.swf" height="420" width="600" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Prins William og Kate Middleton sier de er dypt rørt over gleden og støtten folket har vist dem fram mot bryllupet.

Det offisielle bryllupsprogrammet ble lagt frem torsdag, og der står det en hilsen fra paret der de takker for vennligheten fra folket.

— Vi er begge to så glade for at du kan være med oss å feire det vi håper skal bli en av de lykkeligste dagene i vårt liv, heter det i hilsenen til leserne.

— Vi ønsker å benytte anledningen til å takke alle for støtten.

Diana-elementer

Videre går det frem av programmet at Kate som ventet ikke tar med ordet «adlyde» i bryllupsløftet, men hun vil love å elske, støtte, ære og sørge for prinsen.

Les også

[No available link text]

Bruden skal gå opp kirkegulvet til tonene av Charles Hubert Hastings «I Was Glad». Den ble, ifølge BBC, komponert til kroningen av Edward VII i Westminster Abbey i 1902. Det er elementer fra både Dianas bryllup og begravelse i seremonien, blant annet er salmen «Guide Me, O Thou Great Redeemer» fra prinsessens begravelse tatt med.

Tre av de syv musikkstykkene som skal spilles før vielsen, ble også spilt i prins Charles og hertuginne Camillas bryllup i 2005.

— Paret har valgt dem av nettopp den grunn, heter det i en uttalelse fra St. James's Palace.

Hjelp fra Charles

Prins Charles skal også ha hjulpet brudeparet med å velge resten av musikken.

— Catherine er godt kjent med klassisk musikk. Hun fikk flere innspill fra prinsen av Wales. De brukte mye tid på å lytte til musikk sammen på iPod, heter det i uttalelsen.

Les også

[No available link text]

— Det er slående musikkstykker som kommer til å fylle kirken og gi en følelse av det storslåtte ved anledningen. Musikk av Elgar, Britten og Vaughan Williams kommer til å prege seremonien sammen med salmene «Jerusalem» og den engelske melodien «Greensleeves».

Kates bror James Middleton skal lese en bibeltekst fra Paulus' brev til romerne.

Programmet skal fredag selges av speidere langs kortesjeløypa i London for to pund. Inntektene skal gå til prins William og prins Harrys fond, og det er trykket opp 150.000 eksemplarer.

Publisert:
GIFTER SEG: Fredag står hele England stille, når Kate og William gifter seg i Westminster Abbey.