Jubel og tårer for diktatorens død
Jublende chilenere danset i gatene for at diktatoren var død. Noen gråt og politiet tok i bruk vannkanoner.
- NTB

Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet får ingen begravelse på statens regning og det blir heller ikke erklært nasjonal sørgedag etter at han døde søndag.
— Det er besluttet at den avdøde tidligere generalen skal æres som tidligere forsvarssjef, sier Ricardo Lagos Weber som er talsmann for den chilenske regjeringen.
— Regjeringen har åpnet for at det kan flagges på halv stang ved hærens anlegg, sier Lagos Weber.
Torturoffer
Noen statsbegravelse kommer ikke på tale og ville da også ha satt president Michelle Bachelet i litt av en klemme.
Bachelets far ble torturert til døde i en av Pinochets fangeleirer. Bachelet og moren ble arrestert og sendt til et beryktet tortursenter og flyktet senere i eksil.
En talsmann for hæren i landet opplyser at det tirsdag formiddag vil bli holdt messe for den avdøde diktatoren ved landets militærakademi der han selv underviste i mange år.
Sammenstøt
Tusenvis av jublende chilenere danset søndag i Santiagos gater etter å ha mottatt nyheten om den 91 år gamle eksdiktatorens død.
Rundt 2.000 Pinochet-tilhengere lot derimot tårene trille foran militærsykehuset der han døde.
Utover ettermiddagen kom det til kraftige sammenstøt mellom steinkastende Pinochet-motstandere og politiet som tok i bruk vannkanoner og tåregass.
Trist Thatcher
En av de første internasjonale reaksjonene kom fra Storbritannias tidligere statsminister Margaret Thatcher, som sa hun var svært trist over å høre at den tidligere chilenske lederen var død.
Storbritannias utenriksminister Margaret Beckett nøyde seg derimot med å konstatere at Chile har gjort store fremsteg siden Pinochets avgang, og utviklet seg til å bli et åpent, stabilt og blomstrende demokrati.
Heller ikke norske myndigheter feller noen tårer for Chiles tidligere diktator.
Ingen tårer
— Vi tar Augusto Pinochets død til etterretning. Norske myndigheter jobbet under hele hans regjeringsperiode med støtte til de krefter som arbeidet for å få en slutt på diktaturet i Chile, lød kommentaren fra norsk UD.
Selv USA, som var aktive i kulissene foran det blodige kuppet som brakte Pinochet til makten i 1973, hadde lite pent å si om den tidligere diktatoren.
— Augusto Pinochets diktatur i Chile representerte en av de vanskeligste periodene i landets historie. I dag går våre tanker til ofrene for hans regime og deres familier, sa en talsmann for Det hvite hus.