Minst 15 drept av bilbombe i Irak

Amerikanske styrker møter sterk motstand i sine forsøk på å sikre områdene i og rundt Bagdad. Tirsdag ble minst 15 personer drept.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Opprørere lyktes tirsdag i å detonere en bilbombe på et marked i byen Ameriyah, vest i Irak. Minst 15 personer ble drept, 13 ble såret. Amerikanske militære talsmenn stadfester at de jobber hardt med å sikre Bagdads naboområder, og sterk motstand har gjort at de har måttet trekke styrker tilbake til tidligere klarerte områder.

I tillegg til angrepet i Ameriyah prøvde en kvinnelig selvmordsbomber tirsdag å sprenge seg selv i luften utenfor politiets rekrutteringssenter i Bagdad. Ifølge brigader Abdel Karim Khalaf ved Iraks innenriksdepartement oppfattet polititjenestemenn kvinnen som mistenkelig, og ba henne om å stoppe. Da hun ikke hørte på dem begynte politiet å skyte, og sprengstoffet kvinnen bar på eksploderte. Tre politimenn skal ha blitt lettere såret.

Ytterligere fire personer ble drept i og rundt Bagdad i separate angrep, ifølge politiet.

FNs flyktningkontor opplyser at mer enn fire millioner irakere er drevet på flukt som følge av vold og uroligheter. FN advarer om at tallet vil fortsette å stige, ettersom irakiske myndigheter sliter med å skaffe mat og medisiner.

Publisert: