Her vil nordmenn helst ta en selfie i sommer

Midnattssol, sjø og festival er blant favorittene.

FLERE SELFIESTENGER: Hurtigruten badet i midnattssol er nordmenns favorittsted å ta en selfie i sommer. De melder om flere selfiestenger enn fiskestenger om bord.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Midnattsol på Hurtigruten er nordmenns selfie-favoritt, ifølge en ny undersøkelse foretatt av Diplom-Is.

En av tre nordmenn sier at dette er stedet de aller helst vil ta en selfie i sommer.

— Dette var artig! jubler konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

REKORDMANGE NORDMENN: Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten melder om rekordpågang av nordmenn i år. Hele 25 prosent flere reiser med Hurtigruten i sommer.

— Vi synes det er kjempestas at så mange gjester bruker Hurtigruten og naturopplevelsene vi byr på som flytende friluftsstudio for selfier. Enten de er om bord, eller gjør det fra landsiden. Men så seiler vi jo langs verdens barskeste og vakreste postkort, sier han.

Merker selfiestang-trenden

Selskapet merker godt trenden med selfiestenger.

— Vi ser at det er flere selfiestenger enn fiskestenger om bord. Folk søker i større grad unike opplevelser, og det er viktig å dele opplevelsene i sosiale medier. Dette er en internasjonal trend som vi merker godt også om bord på våre skip, sier Skjeldam.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

MIDNATTSSOLEN : Ifølge en fersk selfie-undersøkelse vil nordmenn aller helst ta et bilde av seg selv i midnattssolen. Her fra Lofoten tidligere i sommer.

Rekord om bordI år har Hurtigruten merket en stor interesse fra nordmenn.

— Vi har rekordmange nordmenn om bord i år, over 25 prosent opp sammenlignet med i fjor, og blant dem mange som prøver Hurtigruten for første gang, forteller Skjeldam.

Foruten Hurtigruten badet i midnattssol kom Prekestolen ved Stavanger og Trænafestivalen i Nordland høyt på listen.

Fra Prekestolen til festival

Undersøkelsen viser at det er aller helst sørlendingene som drømmer om nettopp en selfie på flaggskipet langs norgeskysten, mens nordlendingene er glade i festivalen.

Prekestolen er en av de klassiske gåturene i Norge, og ble besøkt av 250.000 vandrere. Det er ventet storinnrykk til utsiktspunktet over Lysefjorden også i år – sammen med Kjerag, Kjeragbolten og Trolltunga er det Turist-Norges store satsingsområder for særlig utenlandske turister i år.

Ellers på selfielisten ligger Bryggen i Bergen, Nidarosdommen i Trondheim, Dyreparken i Kristiansand og sommerski på Strynefjellet.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Les mer om sommer i Norge:

Publisert: