The Guardian: Trump utsetter Storbritannia-besøk

Theresa Mays kontor sier Donald Trumps statsbesøksplan er uendret. Ifølge The Guardian har USAs president sagt han ikke vil komme før britene støtter besøket.

Publisert:

President Donald Trump (t.h.) sammen med blant annet statsminister Theresa May under G7-møtet på Sicilia i mai. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix

NTB

The Guardian skriver søndag at presidentens planlagte besøk i Storbritannia er utsatt etter en telefonsamtale mellom Trump og den britiske statsministeren. Den britiske avisa viser til en ikke navngitt kilde som skal ha vært i rommet under telefonsamtalen.

– Vi kommenterer ikke spekulasjoner om innholdet i en privat telefonsamtale. Dronningen utstedte en invitasjon til president Trump om å besøke Storbritannia, og disse planene er ikke endret, heter det i en uttalelse fra statsminister Mays kontor etter Guardian-artikkelen.

Det hvite hus ville ikke umiddelbart kommentere saken, ifølge Reuters. Ingen dato var satt for Trumps forestående statsbesøk, som ble kunngjort da May besøkte Washington i januar. Britiske medier har tidligere meldt at besøket var planlagt å finne sted i oktober.

Trump skal ifølge The Guardian ha gitt beskjed om at han ikke vil komme så lenge det blir store demonstrasjoner mot besøket.

Samtalen skal ha funnet sted i løpet av de siste ukene. Beskjeden skal ha overrasket May, ifølge de som var til stede.

Kilden beskrives som en av statsminister Theresa Mays rådgivere.

Kritikken mot Trump har økt i Storbritannia den siste måneden, da den amerikanske presidenten offentlig hudflettet Londons ordfører Sadiq Khan på Twitter. Trump harselerte blant annet med at Khan oppfordret Londons innbyggere til ikke å være bekymret over økt politinærvær i dagene etter terrorangrepet i hovedstaden.

Publisert: