Trump lover å ikke gå solo

Donald Trump bøyde av for presset fra partiledelsen og lover å ikke stille som uavhengig presidentkandidat dersom han taper Republikanernes nominasjonskamp.

Donald Trump fotografert da han snakket til pressen i New York torsdag. Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix

NTB

Den høyrøstede eiendomsmogulen signerte torsdag et lojalitetsløfte til partiet.

— Ikke under noen omstendighet vil jeg bryte det løftet, forsikret Trump journalistene som hadde møtt opp i Trump Tower på Manhattan i New York.

Les også:

Les også

President Trump - fleip eller fakta?

Milliardæren har tidligere nektet å utelukke at han vil stille som uavhengig kandidat dersom han ikke vinner republikanernes nominasjonsprosess før presidentvalget i USA neste år.

Det har skapt bekymring i partiet, ettersom det kunne ha betydd splittelse i velgermassen og dermed store problemer for Republikanerne.

Seier

Lojalitetsløftet som Trump nå har signert, er en seier for nasjonalkomiteen i det republikanske partiet (RCN), som har prøvd å tøyle mangemilliardæren.

Les også:

Les også

Kanye West: -Jeg stiller i presidentvalget i 2020

En tjenestemann opplyser ifølge Reuters at RCN-formann Reince Priebus og andre tjenestemenn de siste ukene har forsøkt å få Trump til å underskrive et løfte om å avstå fra å gå solo, og torsdag møtte formannen Trump.

— Det reflekterer at mye arbeid har skjedd bak kulissene, sier tjenestemannen.

— Dette får den velkjente elefanten ut av rommet og tillater fokuset å være på å vinne Det hvite hus, sier tjenestemannen videre.

Opprørt

Trump har opprørt partifeller med sine uvanlig personlige angrep på rivaler, men han leder stort på meningsmålingene.

Hør podcast: Kan han slå ut Hillary?

Les også:

Les også

Flere tusen nye Clinton-eposter offentliggjort

Et gjennomsnitt av nylige meningsmålinger gjort av Real Clear Politics viser at Trump får 26,5 prosents oppslutning mens erkerival Jeb Bush havner på tredjeplass med 9,5 prosent. Den tidligere nevrokirurgen Ben Carson får 12 prosents oppslutning.

Politiske partier på delstatsnivå ber ofte kandidater om å signere lojalitetsløfter, men signeringen torsdag antas å være den første som det republikanske partiet har gjort på nasjonalt nivå.