Abbas ber Obama «være modig»

Palestinernes president Mahmoud Abbas ber president Obama fatte modige vedtak. Samtidig har Israel sendt ut 450 aktivister.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Betlehem: Palestinernes president Mahmoud Abbas sier han vil be Barack Obama fatte modige tiltak for å få fart i en fredsprosess i Midtøsten.

— Mitt budskap til Obama under vårt møte i Washington neste uke vil være at vi trenger modige beslutninger for å kunne endre situasjonen i regionen, sa Abbas under en investeringskonferanse på Vestbredden.

Abbas karakteriserte samtidig onsdag Israels bording av skip med nødhjelp til Gazastripen som statsterrorisme.

Abbas skal møte Obamas spesialutsending George Mitchell senere onsdag for en ny runde i de indirekte samtalene med Israel, som ble sparket i gang 9. mai.

Artikkelen fortsetter under bildet

BØNN TIL PRESIDENT OBAMA: President Mahmoud Abbas ber Obama være modig. — 450 aktivister ute av fengsel

Israel har sluppet fri over nærmere 450 av de mer enn 600 aktivistene som ble tatt til fange under bordingen av skipene med nødhjelp til Gazastripen, opplyser en talskvinne.

Onsdag formiddag var 449 av de propalestinske aktivistene ute av Ela-fengselet i den sørlige byen Beersheba, sier talskvinnen for fengslet.

  • **LES OGSÅ:
Les også

Meningsmakerne koker

Meningsmakerne koker**
Ministerråd Vebjørn Dysvik ved den norske ambassaden i Tel Aviv sier til NTB at han ikke er kjent med om de tre norske aktivistene er blant de frigivne.

123 fra arabiske stater

Blant dem som er fraktet ut av fengselet er 123 borgere fra arabiske stater, blant dem Kuwait og Jordan, som er blitt kjørt i buss til grensen til Jordan.

Resten er kjørt til den internasjonale flyplassen utenfor Tel Aviv. Tyrkia har sendt flere fly til Israel for å hente hjem de tyrkiske aktivistene som var om bord på skipene.

186 andre aktivister var onsdag formiddag fortsatt i fengselet i Beersheba, opplyser talskvinnen til nyhetsbyrået DPA.

Publisert: