Erdogan anmelder motstander for ærekrenkelse

President Recep Tayyip Erdogan har anmeldt en opposisjonsleder for «alvorlig ærekrenkelse» etter en uttalelse om at Erdogan og hans parti er en stor fare for demokratiet i Tyrkia.

Publisert: Publisert:

Den tyrkiske opposisjonslederen Kemal Kiliçdaroglu besøkte for en drøy uke siden avisen Cumhuriyet, som i helgen opplevde at ni journalister, deriblant avisens fungerende redaktør, ble pågrepet. Foto: Reuters / NTB scanpix

NTB

Kemal Kiliçdaroglu er leder for det sosialdemokratiske opposisjonspartiet CHP. Det er Kilicdaroglus talsmann som opplyser til nyhetsbyrået DPA at partilederen er anmeldt av presidenten.

Han sier at anmeldelsen er knyttet til en uttalelse som partiet kom med søndag. Her anklages Erdogan og andre ledere i regjeringspartiet AKP for å være «den største fare» for demokratiet i Tyrkia.

I den samme uttalelsen blir Erdogan også beskyldt for å støtte bevegelsen til predikanten Fethullah Gülen, Den islamske staten og det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK – alle tre erklærte fiender av den tyrkiske regjeringen.

Regjeringen anklager Gülen og hans tilhengere for å stå bak kuppforsøket i juli. Gülen, som tidligere var en av Erdogans nærmeste allierte, lever nå i eksil i USA.

Publisert: