Indisk-norsk skuespiller varetektsfengslet

Den indisk-norske filmskuespilleren Monica Bedi er varetektsfengselet i India etter at hun og hennes mann, den indiske kriminelle Abu Salem, er utlevert til India fra Portugal.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

Monica Bedi ble fremstilt for en dommer i byen Hyderabad lørdag og varetektsfengslet fram til 25. november. Hun er tiltalt for flere tilfeller av passforfalskning. Forsvareren vil ha kontakt med henne mens hun sitter i varetekt.

Mannen Abu Salem er mistenkt for å ha stått bak flere bombeattentater i den indiske millionbyen Mumbai (tidligere Bombay) i 1993 der over 250 mennesker ble drept. Salem ble fredag varetektsfengslet i Mumbai, og lørdag begynte det indiske kriminalpolitiet CBI (Central Bureau of Investigation) avhørene av ham.

Saken er på topp i indiske medier, men ingen nevner at Bedi har hatt tilknytning til Norge.

Spesialdomstol

Monica Bedi ble overført fra Mumbai til Hyderabad fredag kveld og framstilt for en spesialdomstol underlagt kriminalpolitiet CBI lørdag, skriver det indiske nyhetsbyrået Press Trust of India (PTI) ifølge nettavisen Daily News and Analysis.

Hun er anklaget for flere tilfeller av dokumentfalsk, spesielt i forbindelse med flere pass hun skal ha skaffet seg og brukt.

Sikkerhetstiltakene var meget strenge, og et stort antall væpnede politifolk voktet rettslokalene. Dommeren avviste imidlertid CBIs krav om at hun skulle være i politiets varetekt, og bestemte at hun isteden skulle være i rettens varetekt. Monica Bedi ble deretter overført til Chanchalguda-fengselet i Mumbai.

Monica Bedis forsvarer, bare navngitt som Siddiqui, opplyste at en søknad om at Bedi kan settes fri mot kausjon vil bli levert domstolen mandag.

Mann i avhør

Kriminalpolitiet CBI begynte avhørene av Bedis mann Abu Salem. Han er en av de hovedmistenkte bak en serie bombeattentater i Mumbai i 1993 og er foreløpig varetektsfengslet til 22. november. Minst 257 mennesker ble drept og 1.400 såret i terrorattentatene.

Ifølge nettsiden til avisen The Times of India er det tegn til at Salem vil samarbeide med politiet, og politikilder sier man ikke har det travelt med å avhøre ham.

– Salem er en rik kilde til informasjon, sier politikilder til PTI.

Oppvokst i Drammen

Monica Bedi er født i 1975 og vokste opp i Drammen, men dro som 17-åring til India for å prøve å bli filmstjerne i Bollywood, der mye av Indias store filmproduksjon foregår.

En filmregissør skal ha introdusert henne for Abu Salem, som var tungt innblandet i indisk kriminalitet.

I 2002 dro Salem og Bedi til Portugal, men ble arrestert og siktet for å oppholde seg der med falske dokumenter. Hun ble deretter dømt til to års fengsel.

Portugisiske domstoler har fastslått at begge kunne utleveres til India, og dette skjedde fra torsdag til fredag.

Norske myndigheter har ikke villet bistå Bedi fordi hun ikke er norsk statsborger. Tidligere i år avslo Utlendingsdirektoratet en søknad fra henne om å få oppholdstillatelse i Norge. (©NTB)

Publisert: