Greta Thunberg blir forsinket til klimatoppmøtet

Klimaaktivisten Greta Thunberg, som er om bord i en katamaran på vei til Spania, sier at hun antar å ankomme Europa dagen etter klimatoppmøtet starter.

Publisert Publisert

KLIMA-HELTEN: Greta Thunberg nekter å fly, og fikk hjelp til å komme seg over Atlanteren i båt. Foto: Melissa Renwick, The Canadian Press

  • NTB
  1. Leserne mener

Det opplyser 16-åringen på Twitter seint lørdag kveld.

– Dag 18. Vi setter fart mot Europa! Estimert ankomsttid akkurat nå er tirsdag morgen. Vi ankommer Doca de Alcantara, Lisboa. Vi gleder oss til å se dere alle der, skriver hun.

STØ KURS: Greta Thunberg på vei over Atlanteren med kurs for klimatoppmøtet i Madrid. Foto: Rob Ostermaier / The Virginian-Pilot via AP / NTB scanpix

Båthavnen i Portugal er rundt 60 mil fra Madrid hvor klimaforhandlingsmøtet COP25 starter mandag.

Thunberg, som ikke vil fly av miljøhensyn, har vært i Nord-Amerika siden hun i august krysset Atlanterhavet med seilbåten Malizia II.

I november ba hun om hjelp til å returnere til Europa i og med at klimakonferansen ble flyttet fra Chile til Spania. Hun ble kontaktet av de australske båteierne Riley Whitelum og Elayna Carausu og startet seilasen over Atlanterhavet 13. november.

Klimaforhandlingene i Madrid varer til 13. desember.

Med seg på turen «over dammen» på katamaranen La Vagabonde har hun den britiske seileren Nikki Henderson, faren Svante Thunberg og de australske båteierne.

Publisert