OSL åpner for flytrafikk

Kraftige forsinkelser landet rundt — men Gardermoen har åpnet begge rullebanene.

SNØFALL: OSL var i noen timer torsdag stengt for all trafikk pga snø.
SNØR TETT OG TUNGT: Den våte snøen laver ned på Gardermoen. 73 brøytekjøretøy prøver å ta unna, men torsdag formiddag ble flyplassen stengt i minst to timer. Bildet er tatt ved 12:45-tiden.
NY TID: Mange reisende ble forsinket torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det kraftige snøfallet torsdag natt og morgen har ført til forsinkelser i både buss— og togtrafikk.

Åpner for flytrafikk igjen

Oslo Lufthavn (OSL) og Værnes i Trondheim som også er rammet av snøkaoset på Østlandet.

- Vi har fått åpnet begge rullebanene, men med noe begrensninger, siden det fortsatt snør, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved OSL til oss ved 15-tiden.

Noen av flyvningene i ettermiddag og kveld er innstilt, mens flere er opptil to timer forsinket, står det på Avinors hjemmeside.

— Vi har også åpnet sikkerhetskontrollen igjen, siden menneskemengden på innsiden begynner å minke ettersom vi får flyene avgårde, legger han til.

Ifølge værprognosene skal snøen avta noe, og muligens gå over til regn i løpet av ettermiddagen og kvelden.

— Dessverre medførere det til dels store forsinkelser i dag. Men vi jobber på spreng for å få folk avsted, sier Andersen.

Stengt i to timer

MYE FOLK: Det var naturlig nok lange køer på Gardermoen i dag.

Rett før halv 12 kom meldingen om at OSL ble stengt. « Grunnet snøværet i dag blir det store forsinkelser på Oslo Lufthavn. Rullebanen vil være stengt fra ca 11.30 til 13.30, men flyplassen er åpen. Vi ber alle passasjerer møte opp til normal tid og forholde seg til informasjon fra flyselskapet sitt», skriver Avinor på sine hjemmesider.

Sjekk hvor lenge ditt fly er forsinket her.

SNØR TETT OG TUNGT: Den våte snøen laver ned på Gardermoen. 73 brøytekjøretøy prøver å ta unna, men torsdag formiddag ble flyplassen stengt i minst to timer. Bildet er tatt ved 12:45-tiden.

Torsdag er det 403 avganger fra OSL. Torsdag før påsken setter inn er den nest-travleste dagen i året på lufthavnen, og 83.000 passasjerer er nå rammet av snøfallet.– Vi har akkurat stengt rullebaner og taksebaner. Vi får ikke unna nok snø til å ha sikker flytrafikk, forteller pressekontakt Lasse André Vangstein ved OSL til NTB.

Følg livestudio for snøkaoset minutt-for-minutt her!

Sitter innestengt i flyet

Bjarte Nord skulle med SAS til Bergen klokken 10.30. Siden Gardermoen er stengt for trafikk i to timer, må passasjerene som var gått ombord vente inne i flyet.

— Foreløpig informasjon er at vi må sitte her i ca. to timer mens de brøyter flyplassen, sier Nord til Aftenposten på telefon fra flyet. Folk har roen i behold, ifølge Nord.

— Jeg tror folk tar det greit. Det kjipe er at det ikke går an å gå av flyet for å være på flyplassen. Det er litt ugunstig. Men ellers virker det som om folk foreløpig har fatningen i behold. Vi har det helt greit.

Har du et tips til reiseredaskjonen? Send oss gjerne en e-post!

Klarer ikke ta unna den tunge snøen

Det snør svært tett og tungt på Oslo Lufthavn ved 12.45-tiden torsdag, opplyser medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved OSL.

— Det er kommet så mye snø at vi ikke klarer å ta unna, og vi har alt tilgjengelig mannskap som jobber på spreng både ute og inne på terminalen. 73 brøytekjøretøy går konstant, sier Wester Andersen.

Flere fly står fast ute på rullebanen, men hvor mange det er snakk om har han ikke oversikt over.

TUNGT SNØVÆR: Nedbøren skaper trøbbel i flytrafikken på Oslo Lufthavn. Forsinkelsene forplanter seg også til andre flyplasser i landet.

Han forventer store forsinkelser utover dagen og kvelden. Men situasjonen følges og evalureres kontinuerlig.— Svært mange mennesker er berørt av snøværet, det er en travel reisedag her hos oss. Men vi åpner igjen så snart vi finner det forsvarlig, sier han.

Lokale forsinkler landet rundt

Flesland, Sola og Kjevik merker også snøfallet torsdag.

I Bergen er de fleste ankomstene fra inn- og utland forsinket. Situasjonen er mer eller mindre den samme på samtlige flyplasser i Sør-Norge.

Medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn viste torsdag morgen tilAvinors sider der du selv kan følge utviklingen utover dagen.

Ber passasjerne møte opp som planlagt

Da vi sjekket ved 10.15-tiden er de fleste formiddagsflyvningene til inn- og utland forsinket med rundt 30 minutter .

yr.novarsles det at snø og sludd vil vedvare på Oslo Lufthavn utover ettermiddagen, med opptil ni millimeter nedbør og svak vind.

— Det er forventet snøvær frem til i ettermiddag og så lenge det snør må vi rydde snøen fra rullebanen, taksebanene og andre områder hvor flyene befinner seg. Passasjerer må forholde seg til info fra det flyselskapet de flyr med, sier Westher Andersen ved OSL.

Publisert: