Stengt på grunn av fugleinfluensa

Både den zoologiske hagen i Kairo og sju andre dyrehager andre steder i Egypt er stengt etter at flere fugler er blitt smittet av fugleinfluensa.

Publisert Publisert
  • NTB

Dyrehagene ble stengt søndag og skal holdes lukket i to uker. 83 fugler er funnet døde, og flere av dem har fått påvist det dødelige viruset H5N1. Smitten er funnet både i ender, kalkuner og en kinesisk gås. I Kairo har 563 fugler blitt slaktet i dyrehagen.

Fredag ble det kjent at fugleinfluensaen har spredd seg til minst sju egyptiske provinser.

Utbrudd

Imens fortsetter det å dukke opp nye tilfeller av viruset i andre land. I Romania ble det søndag påvist to nye utbrudd hvor det nå er funnet smitte på i alt 33 steder, mange av dem ved Svartehavet.

I Tyskland reiste forbundskansler Angela Merkel søndag til øya Rügen hvor viruset så langt er påvist i 59 fugler. Frykten er stor for at smitten skal spre seg til fastlandet.

– Situasjonen er virkelig alvorlig, sa Merkel og lovet at føderale myndigheter vil gi all nødvendig støtte for å bekjempe epidemien.

Hun kom til Rügen fem dager etter at alarmen gikk, samtidig som regjeringen blir anklaget for å være både sen og klønete i sin håndtering av krisen.

India

I India har det vært mistanke om at viruset har smittet mennesker, men prøver fra en død bonde, som hadde hatt nær kontakt med syke fjærfe, viste seg søndag å være negative.

I delstaten Maharashtra, hvor storbyen Mumbai ligger, ser fugleinfluensaen ut til å ha tatt livet av 50.000 fugler, og sju personer er nå under observasjon. Ingen av dem har hittil vist tegn på å være smittet. Flere kyllingmarkeder er stengt i den indiske millionbyen, men foreløpig er det ikke oppdaget noe unormalt, ifølge en inspektør.

Publisert

Les mer om dette temaet

BESKYTTELSE: Tyske soldater beskytter seg mot smitte ved en kontrollpost der de desinfiserer biler på veien til øya Rügen. Det er bekreftet utbrudd av fugleinfluensa på Rügen og tyske myndigheter gjør det de kan for å hindre smittespredning. FOTO: SCANPIX

SPRER FOR Å STANSE: En indisk veterinær kaster desinfiserende middel på en tømt fjærfegård i landsbyen Navapur. Indiske myndigheter frykter en rask spredning av fugleinfluensasmitte i landet. FOTO: SCANPIX