Mount Everest har krevd syv liv på en uke

Syv mennesker har den siste uken mistet livet på verdens høyeste fjell Mount Everest, som også er besteget av flere nordmenn de siste dagene.

Publisert: Publisert:

KØ: 378 klatrere har fått tillatelse til å bestige Mount Everest i april og mai. Foto: AFP PHOTO/PROJECT POSSIBLE

NTB

41 grupper med til sammen 378 klatrere fra hele verden har fått tillatelse til å bestige verdens høyeste fjell under årets klatresesong i april og mai.

Dette har resultert i enorme køer, og for noen har det endt med døden. Fredag ble det opplyst at ytterligere tre klatrere er funnet omkommet, og Mount Everest har dermed krevd syv menneskeliv den siste uken.

– Ytterligere to indiske klatrere døde i går på Mount Everest, sier en talskvinne for turistdepartementet i Nepal.

Et av selskapene som organiserer ekspedisjoner opplyser at en tredje klatrer mistet livet torsdag.

FØRST: Den nepalske sherpaen Tenzing Norgay og Edmund Hillary fra New Zealand kom alle andre i forkjøpet og besteg verdens høyeste fjell Mount Everest alt i 1953. Foto: Foto: UPI / NTB scanpix

Nærmere 300 klatrere har mistet livet i forsøk på å nå toppen av Mount Everest, som første gang ble besteget av den nepalske sherpaen Tenzing Norgay og Edmund Hillary fra New Zealand i 1953.

Flere nordmenn har lyktes med å nå toppen av verdens høyeste fjell den siste uken, blant dem 29 år gamle Håkon Skog Wiliam Erlandsen fra Mo i Rana som ble den første i verden til å spille saksofon på toppen.

27 år gamle Didrik Dukefoss ble første gudbrandsdøl til å nå toppen, og de to rogalendingene Steinar Salte og Ole Jakob Kjølvik lyktes også.

De norske klatrernes prestasjon blekner imidlertid noe, sammenlignet med den nepalske sherpaen Kami Rita. 49-åringen besteg det 8.848 meter høye fjellet to ganger på en uke og har nå vært på toppen 24 ganger.

Publisert: