Minst 16 drepte i selvmordsangrep i Kabul

Minst 16 mennesker er bekreftet drept og 119 såret av en kraftig bilbombe i Kabul mandag. Taliban har tatt på seg ansvaret.

Publisert Publisert

Over 30 mennesker er ifølge ubekreftede meldinger drept og 100 er såret i et Taliban-angrep ved et bygningskompleks der det bor mange utlendinger øst i Kabul. Foto: AP / NTB scanpix

Taliban har tatt på seg ansvaret for mandagens angrep mot et bygningskompleks som huset mange utlendinger i Kabul. Minst 30 mennesker er ifølge ubekreftede meldinger drept. Foto: AP / NTB scanpix

En strøm av sårede ankom mandag kveld sykehus i Kabul, etter at en kraftig bilbombe eksploderte øst i den afghanske hovedstaden. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

– 16 drept, 119 skadd i angrepet i går kveld. Årsaken til eksplosjonen var en traktor full av eksplosiver, sier talsmann for innenriksdepartementet i Kabul, Nasrat Rahimi tirsdag morgen.

Eksplosjonen skjedde nær Green Village øst i Kabul, et strengt bevoktet bygningskompleks der det bor mange utlendinger, der mange organisasjoner har sine kontorer og der det er restauranter, et treningssenter og et spa. Myndighetene opplyser i en Twitter-melding at politiet evakuerte 400 utlendinger fra Green Village og fikk dem plassert på et trygt sted.

Talibans talsmann Zabihullah Mujahid opplyser at en bilbombe først fjernet «hindre» og at flere av deres menn deretter tok seg inn på området for å angripe «den gjenværende fienden».

Rahimi opplyser at bilbomben fikk en bensinstasjon til å eksplodere, men han avviser at Taliban-krigere tok seg inn på området.

Sivile drept

New York Times' korrespondent i Kabul, Mujib Mashal, meldte på Twitter mandag at minst 30 mennesker ifølge regjeringskilder er drept.

Lokale journalister, som viser til sikkerhetskilder, melder også om drepte og sårede, blant dem barn. Flere bygninger skal ha fått store skader.

Politi og spesialstyrker omringet området, der det ifølge ubekreftede meldinger ble meldt om sammenstøt med opprørere.

Ikke første gang

Green Village, som ligger få kilometer fra flyplassen i Kabul og ble også rammet av et selvmordsangrep i januar. Fire mennesker ble drept og 90 ble såret i det angrepet.

Det har vært 18 større angrep i Kabul hittil i år. Minst 193 mennesker er drept og rundt 900 mennesker er såret i angrepene, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået DPA.

Mandagens angrep kom samtidig med at president Donald Trumps spesialutsending Zalmay Khalilzad er i Kabul, for å diskutere en avtale USA er i ferd med å inngå med Taliban.

Publisert