Trump mot røkla i TV-debatt

De øvrige kandidatene gikk til samlet angrep på Donald Trump da de republikanske presidentkandidatene møttes til TV-debatt onsdag. Trumps ufine stil og mangel på erfaring ble trukket fram.

MIDTPUNKT: Stemningen var god i reklamepausen mellom senator Ted Cruz (til venstre), Donald Trump, Dr. Ben Carson og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush, men tonen var en helt annen under selve debatten. SCANPIX

NTB

Ved å tegne et bilde av Trump som en løs kanon, en underholder og en som stadig kommer opp med nye fornærmelser, håper kandidatene å gjøre noe med den omstridte eiendomsmogulens forsprang på meningsmålingene.

Helt fra debatten i California startet, handlet den i stor grad om Trump, og det første spørsmålet var om det er forsvarlig å overlate kodene til landets atomvåpen til Trump.

Les også:

Les også

Trump lover å ikke gå solo

Lang valgkamp

Tidligere Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina kom med et sarkastisk stikk dårlig forkledd som en kompliment:

— Trump er en fantastisk underholder. På det området har han gjort det skarpt, sa Fiorina før hun la til at valgkampen over tid vil avsløre karakteren, evnene, dømmekraften og tålmodigheten til alle kandidatene.

— Jeg ser fram til en lang valgkamp.

Trump: - Jeg er rolig

Jeb Bush, som var en av de tidlige favorittene før Trump suste forbi hele feltet på målingene, er bekymret for om Trump har det som trengs i den krevende jobben.

— Du kan ikke bare prate i vei og fornærme verdensledere og så forvente et godt resultat. Det krever en stødig hånd, og jeg mener jeg har den evnen, sa Bush.

— Jeg har et godt temperament, jeg er rolig. Vi vil bli respektert utenfor landets grenser, men blir ikke respektert nå, kontret Trump.

Les også:

Les også

President Trump - fleip eller fakta?

— Trenger ikke en «apprentice»

Scott Walker, guvernøren i Wisconsin, slo til med en tilsynelatende innøvd replikk som viste til Trumps mange år som programleder for «The Apprentice», som direkte oversatt betyr lærlingen.

— Vi trenger ingen lærling i Det hvite hus - vi har en der nå. (©NTB)