Hva tenker de på?

Ny kraftig kritikk mot fredsprisen til Obama.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

En spaltist i det anerkjente amerikanske forretningsbladet Forbes retter kraftig kritikk mot tildelingen av Nobels fredspris til USAs president Barack Obama. Hva mener nordmennene egentlig, spør han.

Kommentatoren Peter Robinson skriver på Forbes’ nettsider at fredsprisen er «en slags krysning mellom en Oscar-pris og en helgenkåring». Obama får prisen selv om han i løpet av sine åtte måneder har utrettet svært lite i utenrikspolitikken, fortsetter han.

— Igjen må vi spørre oss: Hva er det de fem medlemmene av Nobelkomiteen egentlig tenker? Dette er et alvorlig spørsmål, og svaret er også alvorlig. De tenker tanker som de deler med forbausende mange europeere, skriver Robinson.

**Les også:

Les også

- Flertallet sa først nei

— Flertallet sa først nei**

— Europa har på et avgjørende punkt flyktet fra virkeligheten, i sitt syn på USA. Selv om USA har garantert for Europas sikkerhet i mer enn seks tiår - eller snarere fordi USA har gjort dette - ser Europa fortsatt på USA med en slags nedlatende velvilje, heter det videre.

Han lister opp områder der Obama ifølge Nobelkomiteen skal ha skapt et nytt klima i internasjonal politikk, som vekt på dialog, forhandlinger og internasjonale institusjoner. De fem norske komitémedlemmene tror faktisk på alt dette tøvet, skriver Peter Robinson.

Publisert: