Prince bisatt i privat seremoni

Nære venner og familie samlet seg lørdag for å ta farvel med superstjernen Prince. Artisten er blitt kremert, opplyser en talsperson.

Publisert: Publisert:

SISTE HILSEN: Fans har langt ned blomster og skrevet en siste hilsen på et minnested ved Apollo Theater i Harlem i New York. Foto: Andrew Kelly, Reuters / NTB scanpix

NTB

— For noen timer siden ble Prince feiret av en liten gruppe av hans mest kjære: familie, venner og hans musikere, i en privat og vakker seremoni for å ta et kjærlig farvel, skriver talskvinne Anna Meacham i en pressemelding lørdag kveld.

Samtidig lover hun en større «musikalsk feiring» til minne om artisten, men datoen for dette er ennå ikke fastsatt.

— På dette tidspunktet ber vi om velsignelser og trøstende bønner for familien og nære venner, skriver Meacham.

Pressemeldingen sier ingenting om hvor seremonien fant sted, men venner av Prince, som trommis Sheila E. og bassist Larry Graham, ble sett på vei inn i hjemmet til Prince i Paisley Park utenfor Minneapolis lørdag. Artistens søster Tyke Nelson og svigerbror Maurice Phillips ble også sett på eiendommen, i tillegg til cateringbiler.

Dødsårsaken fortsatt ukjent

Hundrevis av fans hadde samlet seg utenfor bygningen, som fungerte som både bolig og studio for Prince. Gjerdet rundt eiendommen er de siste dagene blitt dekket av lilla ballonger, blomster og skilt hengt opp av sørgende fans.

Superstjernen ble funnet død i heisen inne i boligen torsdag morgen. Det ble fredag gjort en obduksjon, men myndighetene har ikke gått ut med noen dødsårsak og har sagt at det kan ta dager eller uker før dette blir klart.

Samme beskjed blir gjentatt i pressemeldingen fra Meacham lørdag, som sier at det vil ta minst fire uker før resultatene fra obduksjonen blir offentliggjort.

Talskvinnen skriver også at den endelige lagringsplassen for asken etter Prince vil være privat.

- Ikke selvmord

Politiet har tidligere opplyst at ingenting tyder på at Princes død var et selvmord. Artisten hadde heller ingen synlige skader da han ble funnet død.

Flere medier har sitert anonyme kilder på at Prince ble behandlet for en overdose opiater noen få dager før han døde, men disse meldingene er ikke blitt bekreftet av politiet.

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982, og han har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet sju Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985.

Artisten var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia, som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg. (©NTB)

Publisert: