- Beklager tap av liv

Kritiserer ikke Israel i uttalelse om angrepet på Gaza-konvoien.

Publisert: Publisert:
  • En konvoi på seks skip med 10.000 tonn nødhjelp og flere hundre aktivister om bord la søndag fra kai på Kypros med kurs mot Gaza. Den ble tidlig mandag morgen stoppet av en israelsk militæraksjon. Det israelske forsvaret bekrefter at over ti passasjerer ble drept i sammenstøt under aksjonen mot skipene, ifølge israelsk TV var det minst 19.
  • Organisasjonene bak nødhjelpskonvoien har døpt den «Frihetsflåten».
  • Det er omkring 700 aktivister, politikere og nødhjelpsarbeidere om bord på skipene. Blant dem er elleve svensker, blant andre forfatteren Henning Mankell og riksdagsrepresentanten Mehmet Kaplan fra Miljöpartiet. Det var også tre nordmenn om bord, samt tyskere, briter, amerikanere, belgiere, nederlendere, grekere, irer og palestinere.
  • Hensikten med aksjonen var å levere medisin og byggemateriale til befolkningen på Gazastripen, men også å minne verden på den «uakseptable situasjonen på Gazastripen» samt å vise innbyggerne at de «ikke er alene».
  • Frihetsflåten er organiserte av Free Gaza Movement (FG), Den Europeiske Kampanjen for å avslutte beleiringen av Gaza (Ecesc), den tyrkiske muslimske hjelpeorganisasjonen Insani Yardim Vakfi (IHH), Ship to Gaza Greece, Ship to Gaza Sweden og the International Committee to Lift the Siege on Gaza.
Publisert: