Israelsk jente (9) angrepet i bosetting på Vestbredden

Ei ni år gammel jente som ble angrepet i en jødisk bosetting på Vestbredden, er utenfor livsfare.

Publisert:

SKUTT: Ei israelsk jenta fra en jødisk bosetting på det okkuperte Vestbredden ble brakt til sykehus med alvorlige skader etter at hun ble skutt av en ukjent gjerningsperson lørdag kveld. Foto: SCANPIX

NTB

Den israelske jenta ble ifølge israelsk politi skutt mens hun lekte i hagen utenfor huset i bosetningen Psagot lørdag kveld. Bosetningen ligger i nærheten av byen Ramallah i de palestinske områdene.

Politiet sa først at tilstanden til jenta var alvorlig, men søndag kunne helsepersonell melde at hun var på bedringens vei.

– Vi mistenker at dette var et terrorangrep, sier talsmann Micky Rosenfeld i det israelske politiet. Men samtidig utelukker ikke politiet at det kan være andre motiver bak ugjerningen.

Jenta har forklart at hun så en mann med hette og våpen før hun ble skutt i overkroppen. Leger som har behandlet henne skal imidlertid være usikre på hvorvidt hun ble skutt eller knivstukket i skulderen, ifølge israelske medier.

Hæren har opplyst at gjerdet rundt bosetningen var skåret opp, og at det er funnet et våpen i nærheten.

Det har vært en økning i volden på det okkuperte Vestbredden de siste ukene. I september ble to israelske soldater drept i to ulike hendelser i området. Fire palestinere er blitt drept på Vestbredden siden israelere og palestinere i juni startet direkte samtaler for første gang på tre år.

Publisert: