Nordmenn på sparebluss i sommerferien

Nordmenn planlegger å bruke 20.175 kroner på sommerferien i år. Det er en nedgang på 15 prosent fra fjorårets feriebudsjett på 23.204 kroner.

Publisert: Publisert:

BLIR I NORGE: Stadig flere nordmenn blir værende hjemme i sommerferien. Illustrasjonsfoto av Hannah (6 år) som tar seg et bad i Fuglevik i Rygge i Østfold. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix,

Ntb

Sommerferiebudsjettet faller for andre år på rad fra toppnivået på 24.457 kroner i 2014. Elin Reitan i banken Nordea, som har fått undersøkelsen utført av TNS Gallup, sier tallene tyder på at nedgangen i oljesektoren har begynt å påvirke folks forbruk.

— Til tross for at vi nordmenn prioriterer ferie høyt, kuttes feriebudsjettet ganske betraktelig i år. Det indikerer at folk har begynt å stramme til forbrukskrana, sier hun.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Ni prosent reiser utenlands

Ifølge undersøkelsen planlegger stadig flere nordmenn å feriere i hjemlandet. Bare ni prosent av nordmenn planlegger å tilbringe mesteparten av sommerferien utenlands i år.

I fjor var andelen 15 prosent.

45 prosent svarer at de vil tilbringe mesteparten av ferien i Norge, mens 42 prosent planlegger en kombinasjon av innenlands- og utenlandsferie.

Tre prosent var fortsatt usikre da de ble spurt i slutten av april. (©NTB)

Drømmer du om sommer i varmere strøk? Her får du inspirasjon:

Publisert: