Kvinne drept i opptøyer i Nord-Irland

En 29 år gammel kvinne er drept under opptøyer der flere skudd ble avfyrt i Derry i Nord-Irland sent torsdag. Politiet ser på saken som en terrorhendelse.

OPPTØYER: Maskerte menn går til angrep på politiet under opptøyene i Creggan i Derry. Niall Carson / AP / NTB scanpix

NTB

Rundt midnatt ble politibiler angrepet med brannbomber i Creggan-området i den nordirske byen. Flere skudd skal ha blitt avfyrt i det som beskrives som opptøyer, ifølge BBC. Bilder viser maskerte menn som kaster gjenstander på politiet.

– Vi kan beklageligvis bekrefte at en 29 år gammel kvinne er drept som følge av skudd som ble avfyrt i Creggan. Vi ser på dette som en terrorhendelse og har igangsatt drapsetterforskning, skriver politiinspektør Mark Hamilton på Twitter.

Ukjent motiv

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak hendelsen eller hva motivet er, men angrepet skjer kun få dager før irske republikanere er ventet å holde en ulovlig demonstrasjon mandag. Det er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold at irske republikanere står bak angrepet.

Det er også kommet meldinger om at opptøyene ble utløst som følge av politirazziaer mot flere private hjem i Mulroy Park og Galliagh-området.

TIL ANGREP: En bil i full fyr i Creggan der maskerte menn gikk til angrep på politiet. Niall Carson / AP / NTB scanpix

Fordømmer angrepet

Derrys viseborgermester Gary Middleton i det nordirske unionistpartiet DUP fordømmer hendelsen.

– Motbydelige voldshendelser i Creggan i natt. Terroristene som er ansvarlige, må fjernes fra våre gater, skriver han på Twitter.

Også i fjor var det lignende opptøyer i Derry, da rundt 70 brannbomber ble kastet mot politiet.

Derry har historisk vært et midtpunkt for den blodige konflikten i Nord-Irland som startet i 1969, også kjent som The Troubles. Konflikten utspilte seg mellom katolske republikanere som ønsker at Nord-Irland skulle bli del av et forent Irland, og protestantiske «lojalister» som ville beholde tilhørigheten til Storbritannia.