Trump benekter å ha foreslått å atombombe orkaner

USAs president Donald Trump avviser at han har foreslått å atombombe orkaner før de når USA. Han kaller historien fake news.

Publisert:

USAs president Donald Trump nekter nå for at han foreslo å atombombe orkaner for å hindre at de når USA. Foto: Christian Hartmann / AP / NTB scanpix

NTB-AFP

Da Trump ble orientert om orkanfaren i USA, kom han med forslaget som forbauset andre som deltok i møtet, opplyste ikke navngitte kilder som har kjennskap til møtet, til Axios.

Han mente ifølge Axios at man kunne bombe orkanene idet de oppstår utenfor kysten av Afrika og slik forstyrre at de vokste seg store.

– Hva gjør vi med dette? tenkte deltakerne da de forlot møtet, ifølge en anonym møtedeltaker. Det er ikke kjent når møtet fant sted.

Men mandag avviste han Axios' sak og kalte den falske nyheter, på samme måte som han ellers ofte kritiserer mediene.

Det er ikke første gang Trump har foreslått bombing av orkaner for å verne den orkanrammede sørøstkysten i USA, skriver Axios. I 2017 spurte presidenten en høytstående tjenestemann om administrasjonen ikke kunne bombe orkaner. Den gang ble ikke atombomber spesifisert, ifølge nettavisen.

Ideen om å bombe orkaner er ikke ny. Den ble luftet under Dwight Eisenhowers administrasjon på 1950-tallet. Siden har ideen dukket opp med jevne mellomrom, selv om alle forskere er enig om at det ikke ville fungere.

Ikke bare ville en bombe ikke endre orkanen, men den kraftige vinden ville spre radioaktivt nedfall over land i nærheten, ifølge USA nasjonale orkansenter NOAA, som har en side om problemstillingen på hjemmesiden sin.

Axios er et nyhetsnettsted som ble grunnlagt i 2016 av tidligere ansatte i det anerkjente politiske nettstedet Politico.

Publisert: