- MS «Polarlys» ligner på Ikea

I likhet med oppussingen av MS «Kong Harald» reagerer mange på interiøret.

PINNESTOLER: Mange reagerer på interiøret i hurtigruteskipene som er pusset opp i Rissa. Pinnestoler faller mange tungt for brystet om bord i et skip. Her fra interiøret i renoverte MS «Kong Harald» som var det første skipet som ble klart.
  • Harry Tiller
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Oppussingen av hurtigruteskipet MS «Polarlys» faller ikke i smak hos mange entusiaster.

På Facebook-siden til Hurtigrutens venner har diskusjonen om det nye designet rast etter at bloggenThe Travel Inspectorla ut bilder av det nye interiøret, skriverAdressavisen.

Ligner på Ikea

Johan Arntsen, som administrerer siden, sier til avisen Nordlys at Hurtigruten har innført en stil som ligner mer på Ikea-møbler og pinnestoler, enn elemementer som er tilpasset et maritimt miljø.

— Denne stilen Hurtigruten har valgt å bruke var kanskje moderne på 60-tallet, men er i dag verken praktisk eller pent. Det verste er gyngestolene, de passer rett og slett ikke inn. Og de er veldig upraktiske å bruke på et skip. Generelt er vi som var tilhengere av den maritime Hurtigrute-trenden veldig skuffet over det nye utseende, sier Arntsen til Nordlys.

- Folk gråter

Også i forrige uke reagerte mange da det første hurtigruteskipet MS «Kong Harald»ble klar fra det nye verftet i Rissa. Da ble Johan Arntsen intervjuet av Dagbladet. Han kunne fortelle at han hadde fått telefoner fra folk som gråt etter å ha sett det nye skipet.

Folk mente at de nye hurtigrutene ikke ser ut som skip etter oppussingen.

Endrer ikke planene

Stein Lillebo, kommunikasjonssjef for Hurtigruten, sier til avisen Nordlys at det ikke blir noen endring i oppussingen av de kommende skipene til tross for kritikken.

— Vi har forståelse for at mange har et forhold til den gamle Hurtigruten. Men når vi skal pusse opp et 20 år gammelt skip er det naturlig at vi velger nye uttrykk og ikke lager en kopi av det som var. Det handler om at Hurtigruten er nødt til å tilpasse seg forventningene til de nye kundegruppene, sier Lillebo til avisen.

Ikke bli stemplet som reiseamatør:

Les også

- Aldri, aldri, aldri ta med rumpetaske

Les mer om ferie i Norge:

Publisert: