Minnes tsunamien tre år etter

Tre år etter at tsunamien tok livet av 230.000 liv, ble tragedien markert med vemodige og lavmælte seremonier.

Publisert: Publisert:
NTB

I Aceh i Indonesia samlet overlevende seg til bønn i moskeer og ved massegraver der mange av de fortsatt uidentifiserte ofrene ligger.

Nesten halvparten av dem som omkom, befant seg i Aceh på Sumatra, mens 45.000 mennesker døde i India og på Sri Lanka. I Thailand mistet 5.000 mennesker livet, hvorav halvparten var utenlandske turister.

Indonesiske Nur Aini mistet mannen sin og to barn da flodbølgen veltet innover land.

— Vi ber for dem i dag selv om vi ikke vet hvor de er gravlagt. Barnet jeg har igjen, roper fortsatt på faren sin, sier hun.

Tre år etter katastrofen er det bygd 100.000 nye boliger i Aceh. Provinsen har også fått nye skoler, sykehus og veier. Selv om enkelte mener at prosessen har vært preget av mye korrupsjon og sløsing, sier de fleste at de er fornøyde med prosessen.

I Thailand ble det holdt en rekke markeringer på de lange hvite strendene.

Overlevende og pårørende kastet røde roser i havet ved Patong-stranda i Phuket, der det ligger mange hoteller og restauranter. Oransjekledde buddhistmunker tente røkelse og ledet an i en økumenisk bønn.

Tragedien skal markeres på en rekke strender i Phang Nga, Phuket og Krabi, dit det nå kommer omtrent like mange turister som før flodbølgen rammet.

Publisert: