Mange flyktninger krysset Middelhavet i godt vær

Rolig sjø førte til at flere flyktninger i skrøpelige farkoster forsøkte å krysse Middelhavet. Tusenvis ble plukket opp i løpet av lørdagen.

Publisert: Publisert:
NTB

Det norske skipet Siem Pilot reddet 336 migranter i farvannet utenfor Hellas lørdag morgen. De er ventet til havn i Sicilia søndag.

— En av dem var såpass hardt skadd i hodet at han ble brakt til land med et redningshelikopter, sier Ida Dahl Nilssen, presseansvarlig i Kripos, til NTB.

Siem Pilot har deltatt i redningsoperasjonen Triton siden juni og har flere ganger i løpet av sommeren vært i havn med båtflyktninger som er plukket opp i Middelhavet.

Lørdag kveld melder Reuters at nærmere 4.700 migranter var plukket opp fra forskjellige farkoster utenfor kysten av Libya. En kvinne er funnet død.

Den italienske kystvakten har koordinert 20 redningsoperasjoner i hovedsak utenfor kysten av Libya igjennom lørdagen.

Flyktningene brukte både flåter, gummibåter og mindre fiskebåter.

— Det har vært dårlig vær i omtrent en uke. Dette har satt en stopper for redningsoperasjonene, men fredag natt og lørdag morgenen er været langt bedre, sier Simon Burroughs, som er redningskoordinator i franske Leger Uten Grenser, til AFP.

Halv million

Fredag registrerte den italienske kystvakten at i overkant av 1000 migranter var reddet i forskjellige redningsoperasjoner. Syv personer ble funnet døde.

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har hittil i år registrert 473,887 mennesker som har ankommet Europa via sjøen. Minst 182.000 av dem er fra Syria. Minst 2.812 mennesker har mistet livet mens de forsøkte å krysse Middelhavet.

Publisert: