Trumps svigersønn i Irak

Donald Trumps svigersønn og nære medarbeider Jared Kushner er på offisielt besøk i Irak sammen med USAs forsvarssjef Joe Dunford.

President Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, er på offisielt besøk i Midtøsten med forsvarssjefen i USA. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Andrew Harnik / TT / NTB scanpix

NTB

Det opplyst en kilde i Det hvite hus søndag kveld. Flere detaljer om reisen er ikke kjent, men Kushner skal selv ha hatt et ønske om å se hvordan situasjonen er i Irak.

Kushner, som har tittelen seniorrådgiver i Det hvite hus, er gift med Trumps eldste datter Ivanka. I likhet med Trump selv har han bakgrunn som eiendomsinvestor.

Tidligere erfaring fra politikk eller diplomati hadde Kushner ikke før svigerfaren ble president. Nå har han likevel fått stort ansvar for flere ulike saker, og han har deltatt i utvelgelsen av en rekke andre Trump-medarbeidere og medlemmer av regjeringen.

36-åringen har også fått i oppgave å prøve å megle i konflikten mellom Israel og Palestina.

– Hvis ikke du kan skape fred i Midtøsten, så kan ingen, sa Trump til svigersønnen under en gallamiddag tidligere i år.

I Irak og Syria leder USA en koalisjon av land som gjennomfører luftangrep mot ekstremistgruppen IS. Den siste tiden har angrepene ført til store sivile tap.