Facebooks videotjeneste lanseres globalt

Facebook vil rulle ut videotjenesten Watch på verdensbasis, kunngjorde selskapet onsdag.

Publisert: Publisert:

OVER HELE VERDEN: Facebooks videotjeneste Watch lanseres globalt fra og med onsdag, kunngjør selskapet. Foto: AP/NTB scanpix

Tjenesten har vært tilgjengelig i USA i over et år, og planen var hele veien at den etter hvert også skulle rulles ut globalt.

Watch-biblioteket vil bestå av en blanding av underholdning og seriøst innhold, ifølge Facebook.

– Ikke kun tankeløst

– Vi har designet dette produktet ikke kun for tankeløst forbruk, men også for å få folk til å engasjere seg, sier Fidji Simo, Facebooks visesjef for video.

Strømmetjenesten lanseres i en tid der forbrukerne beveger seg vekk fra tradisjonell, lineær TV, og heller bruker strømmetjenester som Netflix og HBO eller videotjenester som Youtube.

Facebook har det siste året arbeidet med å utvide videobiblioteket sitt med sine egne TV-produksjoner. Selskapet kunngjorde denne uken at de også vil introdusere nye formater som interaktive konkurranseprogrammer, quizer og meningsmålinger.

Kunngjøringen om at tjenesten rulles ut globalt kommer to uker etter at Facebook sikret seg rettighetene til å sende spansk eliteserie i India og europeiske Mesterliga-kamper i Latin-Amerika.

Nærmest Youtube

Hoveddelen av innholdet vil imidlertid være brukergenerert, og tjenesten sammenlignes mer med Youtube enn Netflix.

– Innhold finansiert av oss er en veldig liten andel av innholdet som er tilgjengelig på Watch, sier Simo.

Publisert: