25 grunner til at Norge er det beste landet i verden

Amerikanske Huffington Post har svaret. Er du enig?

Publisert Publisert

Natur, frihet og trygghet er bare noe av det den amerikanske nettavisen Huffington Post mener er grunner til at nordmenn kan glede seg. Artikkelen er i skrivende stund delt over 5000 ganger i sosiale medier av såvel nordmenn som amerikanere.

Den amerikanske nettavisen oppgir en lang liste av grunner for at vi kan glede oss over å bo i Norge akkurat nå. Er du enig?

1. På første plass kommer rapporten som viser at vi er blant de aller lykkeligste landene i verden . Basert på høstens World Happiness Report kom Norge på annen plass i kåring rett bak Danmark og før Sveits. Rapporten er basert på 156 land, og ser på faktorer som forventet levealder, helse, frihet og sosial støtte.

2. Det er et trygt land å bo i. Kriminaliteten er lav i Norge, det samme er drapsraten og få fengsles.

3. «Allemannsrett» . Det betyr at alle har lov til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge. Allemannsrettener et gratis fellesgode og betyr i praksis at man kan telte, gå tur og plukke bær i utmarka. Huffington Post mener dette må være en av de beste reglene noen gang — da naturen her til lands er helt spektakulær.

4. Trolltunga i Hardanger er det perfekte stedet å ta bildet, mener nettavisen. Det fascinerende stedet ble kåret til en av verdens aller beste turer i fjor, og har fått stor oppmerksomhet i USA og verden for øvrig.

SKEMMENDE FLOTT: Kjeragbolten ved Lysefjorden er storslått og tør du stå på steinen 1000 meter over bakken. Vel, da får du et slikt bilde. Foto: NTB Scanpix/Yvann K - Fotolia

5. Kjeragbolten i Lysefjorden i Rogaland. Etter turen opp på platået kan man gå ut på steinen kilt mellom to fjell for å ta et uforglemmelig bilde 1000 meter over fjorden.

6. Selv urbane områder er grønne og frodige. Her trekker den amerikanske nettavisen frem Oslo som en av eksemplene på nærheten de fleste norske byer har til nær tilgang til natur og store grønne lunger.

7. Festningen i gamlebyen i Fredrikstad — en av de best bevarte festningsbyene i Skandinavia.

8. Fjordene . Trenger vi si mer?

9. «The Fox» . Vi kommer ikke unna braksuksessen til Ylvis-brødrene i fjor - de tok USA og verden med storm med reven.

10. De norske røde rorbuene langs kysten fascinerer amerikanerne, og at man til og med kan overnatte her gjør det enda mer eksotisk.

Se resten av listen på Huffington Post Travel.

GEIRANGERFJORDEN: Vestlandsfjordene er noe av det turistene strømmer til. Foto: NTB Scanpix/marcos81 - Fotolia

Publisert