Minst fem drept i angrep mot Jemens hovedstad

Minst fem mennesker ble drept da jagerfly fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia gikk til angrep mot et våpenlager i Jemens hovedstad.

Publisert: Publisert:

Ild og røyk stiger opp fra et våpenlager etter et luftangrep i Jemens hovedstad Sana. Minst fem ble drept i angrepet. Foto: Mohamed al-Sayaghi / REUTERS / NTB scanpix

NTB

Kraftige eksplosjoner rystet mandag Sana og svart røyk veltet opp fra våpenlageret øst i byen. Vrakgods og ruindeler lå strødd i et boligområde i nærheten, opplyser vitner.

I tillegg til de fem drepte, ble 20 såret i bombingen, opplyser lokalt helsepersonell. Vitner frykter at tallet på ofre kan stige.

Samtidig meldes det at en pakistaner ble drept i et rakettangrep mot den saudiarabiske byen Najran nær grensen til Jemen mandag. Angrepet traff en skole og et boligområde, ifølge en talsmann for det saudiarabiske forsvaret.

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden 23. mars gjennomført luftangrep mot Houthi-militsen, som har tatt over store deler av Jemen fra president Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans styrker.

En fem dager lang humanitær våpenhvile skal etter planen tre i kraft tirsdag.

Publisert: