– Minst 22 drept i flyangrep i Syria

Minst 25 mennesker skal søndag være drept og flere såret i flyangrep gjennomført av den syriske regjeringen nær Syrias hovedstad Damaskus. 

NTB

Angrepene var rettet mot et beleiret, opprørskontrollert område nær hovedstaden.

De dødeligste angrepene rammet byen Hammuriyeh og drepte 17 sivile, inkludert seks barn, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Ytterligere åtte sivile skal ha blitt drept i flyangrep mot landsbyene Arbeen, Beit Sawa, Harasta og Misraba.

Ifølge SOHR er minst 75 mennesker såret og dødstallet er forventet å stige på grunn av omfattende skader.

Opposisjonens siste nøkkelbastion i Øst-Ghouta blitt utsatt for minst 18 luftangrep siden søndag morgen, ifølge eksilgruppen.

Øst-Ghouta har de siste fire årene vært under beleiring av regjeringsstyrker. Torsdag advarte Jan Egeland, som leder FNs humanitære innsatsgruppe for Syria, om at hundretusenvis av sivile begynner å gå tomme for mat. Egeland sier at det er en humanitær krise i området.

Det er estimert at det bor om lag 400.000 mennesker i det beleirede området. Ifølge FN står hundretusenvis av mennesker i fare for å dø om de ikke blir evakuert for akutt medisinsk behandling.

Tidligere denne uken sa FNs Syria-utsending Staffan de Mistura at Russland har foreslått og den syriske regjeringen har godtatt en våpenhvile i Øst-Ghouta. Men angrepene mot de beleirede områdene nær hovedstaden har fortsatt. Lørdag ble elleve sivile drept i angrep.

Ifølge SOHR har minst 191 sivile blitt drept i Øst-Ghouta i angrep fra regimet siden 14. november. 43 av de drepte skal være barn.

Mer enn 340.000 mennesker har blitt drept i krigen i Syria siden konflikten startet i 2011.