Razzia mot italiensk mafia i flere land

Rundt 90 mistenkte medlemmer av den italienske 'Ndrangheta-mafiaen er pågrepet i razzia i Tyskland, Italia, Nederland og Belgia.

Federico Cafiero De Raho (til høyre), som leder den italienske påtalemyndighetens kamp mot mafia, og Giovanni Bombardieri, som er påtaleansvarlig i Reggio Calabria, deltok på Eurojusts pressekonferanse i Haag onsdag. Foto: AP / NTB scanpix

NTB

Aksjonen fant sted gjennom morgentimene onsdag og var koordinert av EUs justisorgan Eurojust.

Resultatet var rundt 90 pågripelser i de fire landene, opplyser Eurojust. Ifølge nederlandsk påtalemyndighet ble det beslaglagt rundt 2 millioner euro, og det ble også funnet narkotika, blant annet kokain og ecstasy.

– Aksjonen var et avgjørende slag mot et av de mektigste italienske kriminelle nettverkene i verden, heter det i en uttalelse fra Europol.

EU-parlamentets president Antonio Tajani, som er italiener, sender sine gratulasjoner til politiet som deltok i aksjonen i de fire landene.

Flere hundre politifolk deltok i razziaen.

'Ndrangheta er involvert i kokainsmugling, hvitvasking, bestikkelser og vold. Aksjonen, under kodenavnet Pollino, er resultat av en omfattende felles etterforskning som startet i 2016 og som er koordinert på europeisk nivå, skriver EUs justisorgan Eurojust i en pressemelding.

'Ndrangheta-mafiaen, som har sin opprinnelse i Calabria i Sør-Italia, er regnet som den mektigste mafiaorganisasjonen i Italia. Den dominerer ifølge politi kokainsmuglingen til Europa.