Forsinkede flypassasjerer måtte roes ned av politiet

Politiet måtte tilkalles for å roe ned sinte passasjerer som var rammet av forsinkelsene på Oslo lufthavn. Flyplassen vurderer å stenge alkoholserveringen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Morgentåke har gitt en del forsinkelser i flytrafikken fra Oslo lufthavn fredag. Noen fly er også innstilt på det som er en av årets største utfartsdager.

90.000 passasjerer

Anslagsvis 90.000 passasjerer skal reise fra Oslo lufthavn fredag, opplyser pressekontakt Joachim Wester Andersen til NTB.

— Det er en del som har vært igjen siden torsdag, enten i avgangshallen eller på hotell, som prøver å komme seg hjem til påske, sier pressekontakten.

Det kraftige snøværet torsdag gjorde at flyplassen måtte stenge rullebaner og taksebaner fullstendig i rundt to timer for å klare å få brøytet. Det første til store forsinkelser og en rekke innstillinger. Fredag er været bedre.

— Jeg må vente ti timer i Oslo. Jeg er vant til å vente, men ti timer er litt bittert, sier flypassasjer Jørgen Kvalvaag til NTB.

Her finner du oversikt over avganger fra Oslo Lufthavn fredag

Innstilte avganger

KAOS: Rundt 90.000 passasjerer skal reise fra Oslo lufthavn fredag, men det er lange forsinkelser.

Flere innenriksavganger er innstilt fredag formiddag, men Joachim Westher Andersen minner om at det ofte skjer ved at selskapene «slår sammen» forskjellige avganger til samme reisemål når tallet på passasjerer gir mulighet til det.Natt til fredag ble stemningen blant ventende passasjerer såpass amper at politiet måtte tilkalles for å roe gemyttene, melder P4.

Politiets stasjonssjef ved Oslo lufthavn, Paal Sørhagen, opplyser at de følger særlig med på alkoholserveringen.

— Vi ser om dette kan påvirke så mye at vi må stenge den, sier Sørhagen.

Buss for fly

For SAS-passasjerer fra Stavanger til Oslo betyr følgeforsinkelser at de sendes med buss, skriver Stavanger Aftenblad.

— Dagens kanselleringer er et resultat av de problemene som oppsto med kraftig snøfall på Gardermoen torsdag. Dette har ført til noen innstilte ruter i dag. Men nå tilbyr vi busstransport fra Sola til Oslo for dem som ønsker det, sier Lasse Ingebrigtsen i SAS Ground Handling Stavanger lufthavn til Stavanger Aftenblad.

Det dreier seg om rundt 250 passasjerer.

Aftenbladet rapporterer fredag ettermiddag om lange køer på Sola, enkelte har stått i kø siden kl. 0900 i dag tidlig.

Er flyet ditt forsinket? Med Forbrukerrådets flykalkulator får du vite hva du har krav på.

Mange sinte kunder på Facebook

Det er mange innlegg på flyselskapenes facebooksider, der passasjerene rapporterer om problemene rundt kanselleringer og forsinkelser. Her finner du SAS' facebook-side, og her Norwegians facebookside.

SAS skriver på sin Facebook-side at det vil være forsinkelser fredag. De henviser til denne siden for å se om flyet er i rute.

Har du tips til oss? Send en epost!

Rakk ikke NM

Følgeforsinkelsene på Oslo lufthavn gjør også at avganger andre steder i landet har måttet innstilles.

INNSTILLINGER OG NYE TIDER: Mye venting for passasjerene på OSL fredag.

To lag fra Førde som skulle til volleyball-NM for U17-lag i Bodø, kom ikke lenger enn til Bergen, melder NRK. Flyet som skulle tatt dem til Trondheim, gikk aldri.Aftenposten skriver at Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Tiril Eckhoff ble værfaste på Gardermoen, og rakk derfor ikke fredagens sprint og lørdagens jaktstart i NM.

Ifølge Nordlys står Zdenek Ondrasek — med kallenavnet «Kobra» - i fare for å miste kampen for Tromsø mot Bodø/Glimt søndag. Etter en tur i hjemlandet Tsjekkia risikerer fotballspilleren nå å ikke komme seg videre fra Oslo lufthavn i tide.

(©NTB)

Publisert: