Jente (12) drept og tolv andre såret da bil kjørte inn i restaurant øst for Paris

En bil braste mandag kveld inn på terrassen til en pizzarestaurant øst for Paris og tok livet en av jente på 12 år. Flere er kritisk skadet.

Publisert:

VEISPERRING: Det franske politiet har sperret av området, etter at en mann kjørte en bil rett inn i en restauran. En jente ble drept i angrepet. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Ifølge nyhetsstasjonen BFMTV er føreren av bilen, en mann i 30-årene, arrestert. Hendelsen skjedde i distriktet Seine-et-Marne 35 kilometer øst for Paris, på et lite industristed med noen hundre innbyggere.

Den franske kanalen RTL melder at tallet på skadde nå er oppe i minst 12, for flere skal tilstanden være alvorlig. En gutt på tre år, og broren til jenten som mistet livet, er blant dem.

– Bilen kjørte inn i terrassen og kræsjet inn i baren. Sjåføren prøvde å rygge, men noen stoppet han. Politiet kom raskt. Det var rundt 20 personer i restauranten, sier et øyenvitne til BFMTV.

– Selvmordsforsøk

Natt til tirsdag meldes det at fire personer er kritisk skadd og at åtte andre gjester på pizzarestauranten fikk mindre skader.

Det franske innenriksdepartementet sier at mannen sannsynligvis var besatt av selvmordstanker. Departementets talsmann Pierre-Henry Brandet sier til BFMTV at hendelsen ikke er knyttet til terror.

– Han er ikke kjent for verken fransk politi eller etterretningstjeneste, sier Brandet til TV-kanalen BFMTV.

Den 32 år gamle mannen skal ha forsøkt å ta livet sitt så sent som i forrige uke. En polititjenestemann sier den anholdte virket psykisk ustabil.

Politiet har også sagt at han «tydelig handlet med vilje» da han kjørte bilen, en BMW, inn i pizzarestauranten.

Ukjent for fransk politi

Meldingen om politiaksjonen kom klokken 21.58. Klokken 22.03 bekreftet de at en mann var pågrepet.

Politiet har ikke sagt noe om mannens nasjonalitet. Flere medier melder at han vil bli avhørt av terrorspesialister fra Paris.

Forrige uke kjørte en mann fra Algerie en bil inn i en gruppe franske soldater utenfor Paris. Seks ble skadd i angrepet.

I fjor sommer ble 84 mennesker drept da en lastebil kjørte gjennom folkemengdene på den franske nasjonaldagen i Nice.

Publisert: