Aktor ber om frikjennelse for Strauss-Kahn

Aktor ber om at tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn frikjennes for halliktiltalen i den såkalte Carlton-saken i Frankrike.

Publisert Publisert

PÅ VEI UT: Dominique Strauss-Kahn på vei fra sitt hotell til rettslokalene i Lille tirsdag. Foto: PASCAL ROSSIGNOL, NTB SCANPIC

  • NTB

Strauss-Kahn har de siste ukene vært i retten i den nordfranske byen Lille, tiltalt for hallikvirksomhet som del av et større prostitusjonsnettverk.

Før rettssaken startet, skal aktor Frédéric Fèvre ha ønsket å henlegge saken mot den tidligere franske finansministeren og IMF-sjefen — men han ble stanset av etterforskerne i saken, ifølge AFP.

Ba om fengsel for «Dodo»

Tidligere på dagen ba Fèvre om at en av Strauss-Kahns medtiltalte, Dominique Alderweireld - bedre kjent som «halliken Dodo» - skal fengsles i ett år og ilegges en bot på 10.000 euro (85.850 kroner).

— Han var sjefen, sa Fèvre om Alderweirelds rolle i prostitusjonsnettverket.

Retten har de siste ukene fått høre en rekke lyssky detaljer om prostitusjonsringen og Strauss-Kahns sexliv.

Flere tidligere prostituerte har forklart at han fikk dem til å gjøre ting de ikke ønsket. «Jade» sa at Strauss-Kahn må ha vært «naiv» dersom han ikke skjønte at hun var prostituert. I tekstmeldinger til sine medtiltalte omtalte IMF-sjefen kvinnene som «gaver» og «utstyr». Selv kalte Strauss-Kahn det absurd at retten ville høre slike detaljer.

— Jeg har tydeligvis en seksuallyst som er litt røffere enn den andre menn har. Det har kvinner en rett til ikke å like, enten de er prostituerte eller ikke, sa han forrige uke.

Ville bli president

Strauss-Kahn fikk knust drømmen om å bli fransk president da en stuepike anklaget ham for overgrep i New York i 2011. Senere dukket han også opp i Carlton-saken.

Han har innrømmet å ha deltatt på nettverkets sexfester, men sier han ikke visste at kvinnene på festene var prostituerte. Han nekter skyld i tiltalen om hallikvirksomhet.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, men personer som tilrettelegger for, tjener på eller oppfordrer til prostitusjon kan dømmes for hallikvirksomhet med en strafferamme på ti års fengsel og 13 millioner kroner i bot.

Rettssaken er inne i sin tredje og siste uke, men dommen kommer trolig senere.

Publisert