Flyktninger går på motorvei i Danmark

En stor gruppe flyktninger går mandag ettermiddag på motorveien fra Rødby i Danmark til Sverige.

PÅ VEI: En stor gruppe flyktninger går på motorveien i Danmark. Målet er Sverige. BAX LINDHARDT

Tine Dommerud

Mødre og fedre med barn på skuldrene går nå langs motorveien i Danmark. Flyktningene vil til Sverige, og har startet på en 160 kilometer lang tur som i første omgang får dem til København.

Les også:

Les også

- Dette er ikke et sted for mennesker

Sydsjællands— og Lolland-Falsters Politi holder i følge Jyllandsposten et tok med flyktninger igjen i Rødby. Det skulle ankommet Københavns Hovedbanegård tidlig i ettermiddag. Lokale hjelpere er på plass i København for å ta imot flyktningene med mat og drikke.

Les også:

Les også

Brukte køller mot flyktninger

Roper «Malmø,Malmø»

IfølgePolitikens reporterFrederik Kulage roper flyktningene og migrantene «Malmø, Malmø» mens de går, men det er ellers en udramatisk situasjon.

Mange av dem sier de har familie i Finland og Sverige.

— De vil videre til Sverige, de vil ikke være i Danmark, sier Kulage til Politiken.

svp://101446

Flyktningene har forstått at hvis de ble i Danmark ville de bli registrert og værende i Danmark, sendt til et annet EU-land eller returnert.

Stort politioppbud langs motorveien

Stemningen er hektisk, men god, ifølge reporteren.

Søndag kveld kom hundrevis av flyktninger og migranter til Rødby havn. De kom med ferge og tog, og i følge Jyllandsposten skapte dettetumulter i byen.

Mange av flyktningene besluttet mandag morgen å begynne å gå, fordi de fryktet at de ikke ville komme videre, eller at de ville bli registrert av dansk politi.

Ifølge Politiken er det et stort politioppbud langs motorveien der flyktingene nå går. Det kjører politibiler i området, og det er mange patruljerende politibetjenter hver femtende meter i folkemengden.

Mener flyktningene vil snu

Politiet melder at de har situasjonen under kontroll, og mener at flyktingene vil snu og gå tilbake til den planlagte registreringen i Rødby.

Politiinspektør Kim Kliver sier til Ritzau at flyktningene tror de selv kan bestemme hvor de skal gå, men at politiet nå vil ha dem tilbake til området der registreringen skal skje.

svp://101415