561 anmeldelser etter nyttårsaften-overfall i Köln

Tysk politi har registrert 561 anmeldelser i forbindelse med overfall mot kvinner under nyttårsfeiringen i Köln, viser bekreftede tall tirsdag kveld.

Hendelsene i Köln og politiets håndtering har vekket sterk kritikk. Her er det innvandringsfiendlige Pegida-tilhengere som demonstrerer. Wolfgang Rattay / Rueters / NTB scanpix

NTB

Tirsdag mottok politiet åtte nye anmeldelser i saken, slik at det totalt nå foreligger 561 anmeldelser, opplyste aktor Ulrich Bremer tirsdag kveld.

Noen få timer tidligere sa han at det ble registrert 100 nye anmeldelser tirsdag og at politiet dermed har mottatt 653 anmeldelser. Tallet han vise til, var imidlertid basert på feilaktige tall i en politirapport, melder nyhetsbyrået DPA.

Les også

- Unge menn må venne seg til Europa

Så langt har tyske myndigheter etterforsket 12 menn. Fem av dem er pågrepet for mindre lovbrudd som tyveri.

Politiet i Köln har blitt kritisert for håndteringen av saken, og har nå blitt fratatt etterforskningsansvaret på grunn av kritikken.

Ulrich Bremer vil ikke si hvor mange av de 553 anmeldelsene som dreier seg om seksuelle overgrep, eller hvor mange menn som er blitt innbrakt til avhør. Men 45 prosent av de 553 anmeldelsene som forelå mandag, omfattet seksuelle overgrep.

Etter nyttårsfeiringen i Köln ble politiet varslet om en rekke overgrep, ran, tyverier og seksuell trakassering av kvinner. Det er også anmeldt to voldtekter. I dagene som fulgte har antallet anmeldelser økt kraftig. Overfallene har ført til en opphetet debatt om konsekvensene av Tysklands åpne asylpolitikk.