- Var alvorlig deprimert

28 år gamle Andreas Lubitz som styrtet Germanwings-flyet der 150 mennesker mistet livet, led av alvorlig depresjon i 2009, og fkk fortsatt behandling for depresjoner, skriver den tyske avisen Bild.

Publisert Publisert

Et fransk redningshelikopter flyr over de franske alpene i redningsaksjonen etter flystyrten i nærheten av Seyne-les-Alpes tirsdag. Foto: Reuters

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Følg saken direkte nederst i artikkelen.

  • Germanwings-flyet som styrtet i Frankrike tirsdag hadde 150 personer om bord, 144 passasjerer og en besetning på seks.Alle er bekreftet omkommet.
  • Flyet, som var av typen Airbus 320-211, var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland. Det styrtet mellom byene Digne-les-Bains i Sør-Frankrike og Barcelonnette.
  • Etterforskerne mener at andrepiloten Andreas Lubitz med vilje styrtet flyet etter å ha stengt kapteinen ute fra cockpit.
  • Lubitz er utdannet hos Lufthansa sitt eget pilotakademi, Lufthansa Flight Training School i Bremen, men hadde et opphold fra studiene i 2009. Ifølge en venn avisen Bild Zeitungska dette skyldes alvorlig depresjon.

SØRGER: Elever samlet seg og tente lys utenfor ved den videregående skolen Josef-Koenig-Gymnasium tirsdag ettermiddag. 16 elever og to lærere fra skolen var om bord i ulykkesflyet. Foto: REUTERS/Kirsten Neumann

ULYKKESOMRÅDET: Kartet viser området hvor flyet skal ha styrtet tirsdag. Foto: CHRISTIAN LURA

Publisert