Første prøve for brudepiken Ingrid Alexandra

Glade og forventningsfulle brudepiker og svenner fikk torsdag ettermiddag omvisning i Storkyrkan av kronprinsesse Victoria.

NTB

Hånd i hånd med kronprinsesse Mette-Marit kom prinsesse Ingrid Alexandra til Storkyrkan. Like etter fulgte danske kronprinsesse Mary med prins Christian. Sammen med flere av de andre brudepikene og brudesvennene fikk de omvisning i bryllupskirken av kronprinsesse Victoria, som ankom kirken sist av alle.

Den norske prinsessen var en alvorlig 6-åring ut da hun ankom kirken, men hun vinket til alle menneskene som hadde stilt seg opp utenfor for å få et glimt av de kongelige gjestene.

Da prinsesse Ingrid Alexandra forlot Storkyrkan nesten en time senere, smilte hun desto mer, men fremdeles med et veldig alvorlig uttrykk.

Les også

- Ingrid Alexandra blir brudepike

Stolte mødre

Til sammen er det ti barn som skal være brudepiker eller svenner når Daniel Westling og kronprinsesse Victoria gifter seg lørdag. For prinsesse Ingrid Alexandra blir det sannsynligvis hennes største offentlig opptreden så langt i livet. Mamma og kronprinsesse Mette-Marit så både stolt og glad ut da hun forlot Storkyrkan etter første gjennomkjøring torsdag. Hun kom ut sammen med danske kronprinsesse Mary og kronprinsesse Maxima av Nederland, som er mor til prinsesse Catharina-Amalia (6).

Også dronning Silvia var med på gjennomgangen, sammen med blant andre Olle Westling, Daniels far.

Det vordende brudeparet har vært på plass både onsdag ettermiddag og torsdag morgen for gjennomganger av bryllupsseremonien. Utenfor det kongelige slottet og Storkyrkan er det tett av tilskuere og presse.

På spørsmål fra journalister om hvordan det går med treningen, svarte kronprinsessen torsdag med å vise tommelen i været og blunke lurt, skriver Expressen.

Les også

7000 vakter skal passe på Victoria

7000 vakter skal passe på Victoria Kongeskipet

Det kommer svært mange kongelige og prominente gjester fra hele verden til bryllupet. Omkring 30 av dem får bo i på det kongelige slottet i Stockholm. Et ukjent antall skal bo på Drottningholms slott og Grand Hotel.

De høyest rankede bor på det kongelige slottet, mens den nærmeste familien bor på Drottningholm, inkludert Daniel Westlings foreldre og søsters familie.

Resten av familien Westling med slekt er installert på et firestjerners hotell i byen.

De norske kongelige skal bo på kongeskipet Norge, som allerede ligger ankret opp i Stockholm. Ved siden av ligger Dannebrog til kai der medlemmene fra den danske kongefamilien skal bo. De stiller med dronning Margrethe og prins Henrik, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og prins Christian.

I tillegg vil dronningen Margrethes søster, eksdronning Anne-Marie av Hellas, og hennes familie også bo på Dannebrog.

I 12-tiden torsdag landet kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på Arlanda flyplass. Kronprinsesse Mette-Marit reiste med tog og kom en drøy time senere. Kong Harald og dronning Sonja ankommer trolig fredag.