Fant kvinnelik uten hode, armer og bein i sjøen utenfor København

Dansk politi bekrefter at det er funnet en død kvinne i sjøen i området der man har lett etter den savnede svenske journalisten Kim Wall.

Publisert:

OVERKROPP: Politiet har funnet en død kvinne i sjøen mandag kveld under leting etter den forsvinne journalisten Kim Wall. Foto: Martin Sylvest / Scanpix

NTB

Siste: Politiet varsler tirsdag at de vil komme med flere opplysninger om funnet senere i ettermiddag.

En død kvinne uten hode, armer og bein ble mandag funnet i sjøen sørvest for øyen Amager i København, opplyser dansk politi. Det er for tidlig å si om det er den svenske journalisten Kim Wall.

– Liket har ligget i vannet en tid. Dette er ikke en som har falt i vannet i dag, sa etterforskningsleder Jens Møller på en pressekonferanse i København.

Liket er sendt til rettsmedisinsk undersøkelse, og et foreløpig resultat fra obduksjonen kan være klart alt tirsdag, opplyste Møller.

Forsvant under ubåttur

Ifølge Møller er det for tidlig å si noe om alderen til den døde kvinnen. Politiet vil nå forsøke å identifisere henne ved hjelp av DNA, noe som kan ta tid.

Wall forsvant for halvannen uke siden under en tur i ubåten til danske Peter Madsen. Den svenske journalisten skulle lage en reportasje om Madsen og hans selvbygde ubåt og ble med på en tur i fartøyet i Øresund torsdag kveld. Da hun ikke kom tilbake som planlagt, varslet kjæresten hennes dansk politi.

En leteaksjon ble innledet, og neste formiddag ble ubåten funnet i Køge Bugt. Den var da i ferd med å synke og Madsen ble reddet opp av sjøen.

Har endret forklaring

Dansk politi pågrep Madsen og siktet ham for å ha drept Wall. Siktelsen lyder på uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

I avhør hevdet den eksentriske dansken først å ha satt den svenske kvinnen i land i København flere timer tidligere.

Senere endret han forklaring og sa at Wall døde i en ulykke om bord i ubåten og at han deretter dumpet liket i sjøen i Køge Bugt sør for København.

HJEMMELAGET: Den hjemmebygde ubåten til oppfinneren Peter Madsen fotografert i København samme dag som Kim Wall ble med på ubåten for å lage reportasje om Madsen. Foto: Anders Valdsted / Scanpix

– Senket med vilje

Tekniske undersøkelser av ubåten har ifølge dansk politi vist at den ble senket med vilje, men det er ikke kjent hvilke eventuelle spor som for øvrig er funnet om bord.

Mandag ettermiddag oppdaget en dansk syklist det han mente var et kvinnelik i sjøen sørvest for øyen Amager i Øresund, og varslet straks dansk politi.

Noen timer senere bekreftet politiet at det var torsoen av en kvinne som ble funnet i sjøen. Letingen etter hodet, armene og beina til den døde, fortsetter, både ved hjelp av dykkere og sonar.

Publisert: